Το νέο Hyundai Tucson είναι εκπληκτικά φουτουριστικό


Η Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του ολοκαίνουργιου Tucson που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ας δούμε τι νέο φέρνει το μικρομεσαίο SUV της εταιρίας.

  • 3/9/2020

Για την τέταρτη γενιά του, η Hyundai πήρε το ολοκαίνουργιο Tucson στο επόμενο επίπεδο σχεδιασμού αυτοκινήτων, καθιστώντας το το πρώτο C-SUV στην κατηγορία του που διατίθεται σε δύο διαφορετικές διαστάσεις έχοντας εκδόσεις με δύο διαφορετικά μεταξόνια, ενώ μοιράζεται το ίδιο όνομα.

Τα νέα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του Tucson περιλαμβάνουν την τελευταία εξέλιξη της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής των προβολέων της Hyundai που ονομάζεται «Parametric Hidden Lights» και διάταξη κόκπιτ που διαχωρίζει οδηγό και συνοδηγό προσφέροντας  εξατομικευμένο χώρο και σύμφωνα με την εταιρεία μια νέα εμπειρία χρήστη υψηλής τεχνολογίας.

Η σχεδιαστική ταυτότητα του «Sensuous Sportiness» της Hyundai, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Elantra, εξελίσσεται εδώ στο θέμα «Parametric Dynamics». Το ολοκαίνουργιο εξωτερικό στυλ του Tucson εκφράζεται με αυτό το νέο όρο  με λεπτομέρειες που μοιάζουν με κόσμημα. Τα παραμετρικά κρυμμένα φώτα παρέχουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Τα  DRL φωτιστικά (φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας) ενσωματώνονται στη μάσκα που μοιάζει με κόσμημα και αποκαλύπτονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένα. Συνολικά, το νέο αμάξωμα της Tucson είναι μεγαλύτερο και ευρύτερο από τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους που του δίνουν έναν κρυφό χαρακτήρα που μοιάζει με κουπέ. Από την πλαϊνή πλευρά, οι γωνίες του αμαξώματος προσφέρουν μια ακόμη ερμηνεία του παραμετρικού σχεδιασμού.

Η είσοδος στο ευρύχωρο εσωτερικό του Tucson, ή το INTERSPACE κατά τη Hyundai, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο καθώς ο χώρος, η τεχνολογία και οι παρεχόμενες πληροφορίες συνυπάρχουν αρμονικά. Η εξέλιξη του εσωτερικού του Tucson οδήγησε σε χαμηλότερη οθόνη οργάνων και αφαίρεση του περιβλήματος του πίνακα οργάνων. Η φαρδιά μετόπη του ταμπλό συνδυάζεται με τις πόρτες, αγκαλιάζοντας τους εμπρός επιβάτες. Η δε κάθετα προσανατολισμένη, πλήρως ενσωματωμένη κεντρική πρόσοψη κατεβαίνει μέχρι την κονσόλα.