To νέο Leon Cupra R ST δεν ονομάζεται πλέον SEAT


Στις δραστικές αλλαγές που έρχονται στην SEAT με την ίδρυση της μάρκας Cupra έρχεται να προστεθεί το ελαφρά ανανεωμένο Leon Cupra R ST.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/3/2019

Η νέα εποχή της SEAT έχει ξεκινήσει και οι αλλαγές προχωρούν με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Κυρίως σε ότι αφορούν την ίδρυση της υπομάρκας Cupra η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την δημιουργία και υποστήριξη των σπορ μοντέλων της.

Ένα από τα δείγματα των αλλαγών είναι το ελαφρά ανανεωμένο Cupra R ST το οποίο αν προσέξει κανείς δεν έχει τα σήματα της SEAT για πρώτη φορά. Χρησιμοποιεί και πάλι το estate αμάξωμα, και σε ότι αφορά τα μηχανικά του στοιχεία, προσθέτει 20 Nm στον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα. 

Η συνολική απόδοση βρίσκεται στα 300 άλογα και 400 Nm ροπής, και επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να βρίσκεται στα 250 km/h. Τα φρένα ανήκουν στην Brembo και είναι δίσκοι 340 χιλιοστών εμπρός και 310 χιλιοστών πίσω.

"Το Leon Cupra R ST αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να φτιάχνουμε μοναδικά και δυναμικά αυτοκίνητα με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία για τους πιο απαιτητικούς οδηγούς" είπε για το αυτοκίνητο ο διευθυντής στρατηγικής της Cupra, Αntonio Labate. 

To Leon Cupra R ST περιλαμβάνει ένα splitter στο εμπρός μέρος από carbon fiber ενώ το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στα πλευρικά skirts, στο diffuser στο πίσω μέρος, τα πλευρικά skirts, ενώ υπάρχουν νέες εισαγωγές αέρα εμπρός και καινούργιες πιο σπορ εξατμίσεις στο πίσω (που και αυτές αναγράφουν Cupra και όχι SEAT). Oι ζάντες είναι νέας σχεδίασης 19 ιντσών ενώ υπάρχουν και τέσσερα νέα χρώματα για το αμάξωμα, αποκλειστικά για την έκδοση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα για τους εμπρός επιβάτες ενώ το σαλόνι είναι επενδεδυμένο με δέρμα Alcantara. Μικρές "πινελιές" από carbon fiber υπάρχουν σε διάφορα σημεία του αμαξώματος ενώ διατίθεται ένα νέο σύστημα infotainment σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας κ.λπ.