Το νέο Nissan Qashqai αποκαλύπτεται (Video)


Το αινιγματικό αλλά άκρως αποκαλυπτικό για το μέλλον της Nissan video που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας σκιαγραφεί -μεταξύ άλλων- τη σιλουέτα του νέου Qashqai.

  • 29/5/2020

Το γεγονός ότι η Nissan πρόκειται να υποδεχθεί εντός του 2021 την επόμενη γενιά του Qashqai είναι ήδη γνωστό, μιας και οι Ιάπωνες αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε η απομάκρυνση του Carlos Ghosn από την ηγεσία της φίρμας και τα σύννεφα που προκάλεσε η υπόθεση αυτή στις σχέση της με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Renault.

Το νέο Juke ήταν το πρώτο βήμα επικαιροποίησης της SUV γκάμας τους όχι όμως και το τελευταίο μιας και πολύ σύντομα πρόκειται να ακολουθήσουν τα Qashqai και X-Trail.

Το Nissan Qashqai, το οποίο αποτελεί το best seller μιας κατηγορίας που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, θα αντικατασταθεί εντός του 2021 αξιοποιώντας την πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMF ώστε να ενσωματώσει όλη την απαραίτητη τεχνολογία, η οποία με τη σειρά του θα του επιτρέψει να εδραιωθεί εκ νέου στην  επαναφέρει στην κορυφή των προτιμήσεων του ευρωπαϊκού κοινού.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις είναι εκείνες που αντικαταστήσουν τις πετρελαιοκίνητες, οι οποίες θα λείπουν από την τρίτη κατά σειρά γενιά του ιαπωνικού crossover. Έτσι το μεγαλύτερο βάρος πέσει στο τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης του 1,3 λίτρου το οποίο ανάλογα με την έκδοση θα συνδυάζεται και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το τελευταίο θα είναι αυτό που θα αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιότυπο αλλά άκρως αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, πάντως, Τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του δημοφιλέστερου –με διαφορά- crossover των ημερών μας, παραπέμποντας στο πρωτότυπο IMQ Concept που η Nissan αποκάλυψε τον Μάρτιο του 2019 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Διαβάστε επίσης:

Renault: μείωση προσωπικού κατά 10.000, μείωση παραγωγής κατά 700.000

Ένα Nissan Navara με 1.000 άλογα και μοτέρ από GT-R!