To νέο pickup της Hyundai στο τελικό στάδιο εξέλιξης


Ένα βήμα πριν τη γραμμή παραγωγής βρίσκεται το πολυαναμενόμενο pickup της Hyundai το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

  • ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER
  • 19/6/2020

Η Hyundai είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κατηγορία των pickup με μια πρόταση που όπως όλα δείχνουν θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Το Santa Cruz, όπως θα ονομάζεται, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της διαδικασίας εξέλιξής του, με σκοπό να περάσει στην παραγωγή πριν το τέλος του 2020.

Αφετηρία για το νέο pickup της Hyundai θα αποτελέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ωστόσο, σύντομα το Santa Cruz θα σφραγίσει το διαβατήριου του ώστε να ταξιδέψει και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

Το pickup της Hyundai θα βασίζεται στο δάπεδο του Santa Fe, συνεπώς θα διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο ενώ θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ουσιαστικά θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα SUV και τα σκληροτράχηλα pickup που έχουμε γνωρίσει και στην ελληνική αγορά, προσφέροντας όλες τις ανέσεις ενός επιβατικού τετράτροχου.

Στην αμερικανική αγορά θα διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις βενζίνης 2,4 και 2,0 λίτρων, χωρίς παρόλα αυτά να αποκλείεται η δημιουργία και άλλων διαμορφώσεων οι οποίες θα επιτρέψουν στο κορεατικό pickup να σταδιοδρομήσει και σε άλλες αγορές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά, πάντως, που θα το διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές του, είναι ο σχεδιασμός του αμαξώματος, ο οποίου θα ακολουθεί στον βαθμό που του επιτρέπει η αρχιτεκτονική του, το παράδειγμα των επιβατικών προτάσεων της Hyundai.