Το νέο πολυτελές γιοτ της Lexus (Video)


To LY 650 είναι το καινούργιο γιοτ της Lexus το οποίο θα ξεχωρίζει για την πολυτέλεια, το στυλ και, φυσικά, την οικονομία καυσίμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/7/2019

Η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες από τη δημιουργία του νέου LY 650, του πολυτελούς γιοτ το οποίο μεταφέρει τις κατασκευαστικές αξίες της ιαπωνικής εταιρείας και στη θάλασσα. Το LY 650 είναι σχεδιασμένο βάσει της αρχών της «L-finesse» και η Lexus επέλεξε την εταιρεία Marquis Yachts για την κατασκευή του.

Το γιοτ της Lexus, έχει μπει ήδη σε διαδικασία παραγωγής και θα διακρίνεται για την πολυτέλεια των υλικών του, για την υψηλή τεχνολογία που θα διαθέτει σε κάθε τομέα. Φυσικά, θα είναι χειροποίητο, όπου αυτό είναι δυνατόν, και θα το επιμεληθούν εξειδικευμένοι τεχνίτες οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν αντίστοιχοι των θρυλικών «takumi». 

To LY 650 έχει μήκος κύτους 19,96 m, πλάτος, 5,72 m, διαθέτει δύο μηχανές IPS απόδοσης 800 HP έκαστη, έχει ρεζερβουάρ καυσίμου 3.785 l, υδροδεξαμενή 852 l και δοχείο συγκράτησης 643 l. Διαθέτει τρεις καμπίνες, τρεις τουαλέτες και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα. To LY 650 αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.