Το νέο roadster της Rolls-Royce κοστίζει όσο... 50 Phantom! (photos)


Η Rolls-Royce παρουσίασε την εξαιρετικά σπάνια και μοναδική La Rose Noire Droptail. Μόλις τέσσερα αντίτυπα θα κατασκευαστούν με την τιμή του καθενός να προκαλεί... ίλιγγο! 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ROLLS-ROYCE
  • 21/8/2023

Η Rolls-Royce διοργάνωσε ένα ιδιωτικό event στο πλαίσιο του Monterey Car Week, για εκλεκτούς καλεσμένους, στο οποίο παρουσίασε ένα από τα πιο μοναδικά και ξεχωριστά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Πρόκειται για τη La Rose Noire Droptail, που στα ελληνικά σημαίνει «το μαύρο ρόδο», και έχει εμπνευστεί από το τριαντάφυλλο Black Baccara, τα πέταλα του οποίου έχουν ένα πολύ έντονο κόκκινο χρώμα.

Το εξωτερικό της La Rose Noire είναι βαμμένο σε χρώμα True Love, που παραπέμπει αρκετά σε εκείνο του Black Baccara, ενώ ανάλογα τον φωτισμό αλλάζει και η απόχρωση, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις γραμμές του. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, μετά το βασικό χρώμα, έχουν περαστεί πέντε επιστρώσεις βερνικιού, κάθε μία εξ αυτών αναμειγμένη με μία ελαφρώς διαφορετική απόχρωση κόκκινου. Σύμφωνα με την Rolls-Royce, χρειάστηκαν 150 διαφορετικές εκδοχές για να καταλήξουν σε αυτήν που τελικά κοσμεί το αυτοκίνητο.

Όσα σημεία του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από κόκκινο έχουν μία μαύρη επίχρωση ονόματι Hydroshade, λόγω της υγρής ιδιότητάς της. Δεν πρόκειται για βαφή, αλλά ηλεκτρολύτη χρωμίου που εισάγεται στη διαδικασία επιμετάλλωσης, που τελικώς προσδίδει αυτό το σκούρο και συνάμα αντανακλαστικό αποτέλεσμα.

Η Droptail διαθέτει μία αποσπώμενη, σκληρή οροφή, η οποία δύναται ανάλογα με την θέση της προσδίδει διαφορετική αίσθηση για το αμάξι. Με την οροφή τοποθετημένη, η La Rose Noire είναι ένα κουπέ με όμορφες γραμμές. Με την οροφή κρυμμένη, γίνεται ένα εντυπωσιακό roadster.

Στο εσωτερικό, η Rolls-Royce έδωσε σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια, καθώς όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα και συναρμολογημένα στο χέρι. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η κατασκευή του ταμπλό, που αποτελείται από 1.603 τρίγωνα καπλαμά μαύρου ξύλου, που συμβολίζουν ροδοπέταλα που πέφτουν. Το μοτίβο με το οποίο είναι τοποθετημένα είναι επί τούτου ασυμμετρικό, καθώς οι πελάτες ήθελαν να έχει μία φυσική, οργανική όψη.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται κι ένα ρολόι 43 χιλιοστών της Audemars Piguet , ονόματι Royal Oak Split-Second Chronograph GMT Large Date. Ταιριάζει -ασφαλώς- με τα χρώμα της La Rose Noire, με κόκκινους λεπτοδείκτες και περιθώρια, που έρχονται σε αντίθεση με το μαύρο του εσωτερικού. Μάλιστα, οι πελάτες της μάρκας ήθελαν το εν λόγω ρολόι να είναι αποσπώμενο και να μπορεί να φορεθεί στο χέρι

Στην «καρδιά» αυτού του μοναδικού δημιουργήματος εδράζεται ένας κινητήρας V12 6,6 lt με απόδοση 660 PS (αυξημένη κατά 30 PS σε σχέση με τη Phantom) και ροπή στα 840 Nm. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η La Rose Noire μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h μέσα σε λιγότερο από 5 sec, ενώ αγγίζει την τελική ταχύτητα των 250 km/h.

H Rolls-Royce δεν ανακοίνωσε τιμή για το ξεχωριστό δημιούργημά της, ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται από ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα κινηθεί κοντά στα... 25.000.000 ευρώ! Δηλαδή σχεδόν όσο κοστίζουν 50 ολοκαίνουργιες Rolls-Royce Phantom!