To νέο Toyota GR86 μπαίνει στο Nurbugring και... πηγαίνει τάπα (video)


Στη θέση του οδηγού έκατσε ο Γερμανός Christian Gebhardt και αφού βύθισε βαθιά το πόδι του στο δεξί πεντάλ, το GR86 έγραψε χρόνο 8:27.27. 

  • 7/11/2022

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που το Car and Driver βρέθηκε στις εκθέσεις της Toyota και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αλλά -και να ακούσει- ένα από τα πρώτα αντίγραφα του GR86 που πάτησαν στην Ελλάδα.

Πλέον, έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πρόταση της Gazoo Racing να εισβάλει στο Nurbugring και να πηγαίνει... τάπα με στόχο να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Το εγχείρημα έγινε από το γερμανικό περιοδικό Sport Auto και σύμφωνα με την περιγραφή του video που ανέβηκε στο YouTube, στη θέση του οδηγού έκατσε ο δημοσιογράφος και test driver Christian Gebhardtο οποίος έγραψε χρόνο 8:27.27 στο Nordschleife.

Το μαύρο GR86 πατούσε πάνω ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 ενώ το κινητήριο σύνολο συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των 6 σχέσεων, περνώντας τη δύναμη του μοτέρ στον πίσω άξονα.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακολουθώντας το παρακάτω video, το αυτοκίνητο δεν κινείται το ίδιο εντυπωσιακά όσο ένα supercar, ωστόσο τα πηγαίνει αρκετά... τίμια για ένα μοντέλο με ισχύ 235 PS.

Δείτε το video…