To ντοκιμαντέρ «ωδή» της Hyundai στη σειρά IONIQ (video)


Η Hyundai παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 'Defying Convention', μία ωδή στην επιτυχία της σειράς IONIQ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: HYUNDAI
  • 10/11/2022

Παρόλο που η σειρά IONIQ της Hyundai έχει μόλις κλείσει τα 2 της έτη, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, έχει χαρίσει στην Hyundai μεγάλη επιτυχία, αυξάνοντας τα κέρδη αλλά και τις πωλήσεις της κορεάτικης εταιρείας. Τόσο το Ioniq 5, αλλά και το Ioniq 6 αποτελούν δύο από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα μοντέλα της εταιρείας, με τη Hyundai να το γιορτάζει.

Θέλοντας να υπογραμμίσει τα επιτεύγματα της σειράς, η Hyundai παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 'Defying Convention'. Το ντοκιμαντέρ διαρκεί 10 λεπτά, και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στο κανάλι της ιστοσελίδας της Hyundai, ενώ και μία πιο μικρή εκδοχή του έχει δημοσιευτεί στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετείχαν πολλοί μηχανικοί και ερευνητές που συνέβαλλαν στη δημιουργία των Ioniq 5 και 6, ενώ τα ηνία της σκηνοθεσίας κράτησε η βραβευμένη δημοσιογράφοςErin Baker.

Λόγος γίνεται και για την εξέλιξη και δημιουργία της πλατφόρμας Electric Global Modular Platform (E-GMP), η οποία φιλοξενεί και τα δύο, ήδη υπάρχοντα, μοντέλα της σειράςIoniq, ενώ φυσικά, εκεί θα βασιστεί και το επερχόμενο Ioniq 7.

«Στη Hyundai, καταρρίπτουμε τις συμβατικές ιδέες εδώ και καιρό, προκειμένου να ενσωματώσουμε την καινοτομία στο DNA μας,» είπε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company, Jay Chang.

«Το ντοκιμαντέρ 'Defying convention' αντιπροσωπεύει όλους όσοι πήραν μέρος στο να επιτύχει η σειρά IONIQ, υιοθετώντας μία πολύ προοδευτική νοοτροπία,» κατέληξε.

Η Hyundai φαίνεται να μη δείχνει πρόθυμη να σταματήσει την εξέλιξη και την ενίσχυση της σειράς, καθώς το τμήμα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, N Performance, σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή του Ioniq 5, μετατρέποντάς το σε ένα όχημα για πίστα, ενώ και η ίδια η εταιρεία εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του Ioniq 7, του νέου της ηλεκτρικού SUV που θα φιλοξενήσει φυσικά η σειρά IONIQ.

Παρακολουθήστε τη μικρή εκδοχή του ντοκιμαντέρ: