Το Peugeot 7008 θα στοχεύει σε BMW και Mercedes-Benz


Η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το 7008 το 2023 με σκοπό να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί με αξιώσεις στη μεγάλη πολυτελή κατηγορία των SUV οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: AUTO MOTO.
  • 9/12/2019

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Peugeot προβλέπει τη δημιουργία του 7008, του καινούργιου SUV μοντέλου της το οποίο θα ανήκει στην πολυτελή μεγάλη κατηγορία αυτών των οχημάτων και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες. Με αυτό, η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ανταγωνίζεται, κατά κάποιον τρόπο, τις BMW X5 και Mercedes-Benz GLE-Class, φανερώνοντας και τον χαρακτήρα που θα έχει το νέο μοντέλο της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το μήκος του Peugeot 7008 θα πλησιάζει τα πέντε μέτρα και θα βασίζεται στην πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την DS9, το πολυτελές sedan της DS Automobiles. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να δεχτεί σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα ή ακόμα και μπαταρίες για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στο μέλλον. Εκτός από το μεγάλο Peugeot, αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αντίστοιχα μοντέλα του Ομίλου PSA, γενικότερα, όπως στην Opel, την Jeep ή και την Alfa Romeo. Όπως έγινε γνωστό, τo 7008 θα έχει τετρακύλινδρο κινητήρα με Plug-in Hybrid σύστημα και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του υπολογίζεται μεταξύ 400-450 PS. 

ΠΗΓΗ: AUTO MOTO.