Το Pininfarina Battista των 1.900 PS στο τελικό στάδιο εξέλιξης


Ο πρώην πιλότος της Formula 1 Nick Heidfeld έκατσε πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού hypercar και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τις επιδόσεις του.

  • 2/12/2021

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού  hypercarφαίνεται πως έχει ξεκινήσει, με τον οίκο να ανακοινώνει πως από τις αρχές του επόμενου έτους οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες τους και να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από δύο χρόνια από την στιγμή που η Automobili Pininfarina παρουσίαζε ένα πρωτότυπο αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να αξιολογήσει τις αντιδράσεις του κοινού και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην παραγωγή του.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο προέβλεπε ένα όχημα με συνδυαζόμενη ισχύ 1.900 PS, μέγιστη ροπή 2.300 Νm και μπαταρίες ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 120 kWh που θα είναι ικανές να το κινούν για απόσταση 500 km. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο Battista να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 sec., έως τα 300 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 sec. και με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα!

Έκτοτε… έπεσε αρκετό νερό στο αυλάκι της εξέλιξής του για την οποία εργάστηκε και ένας Έλληνας, ο Γεώργιος Συρόπουλος, διευθυντής δοκιμών και δυναμικής του Battista. Πλέον, το ηλεκτρικό hypercar βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών τις οποίες έχει αναλάβει να «τρέξει» ο πρώην πιλότος της Formula 1 Nick Heidfeld, τόσο σε περιβάλλον πίστας όσο και εκτός αυτής.

«Ήταν πραγματικά προνόμιο να αποτελώ μέρος της ανάπτυξης του Battista το οποίο αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή εξέλιξη στον χώρο των πολυτελών hypercars. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με τις επιδόσεις του Battista, το 2019 στον προσομοιωτή, μέχρι και σήμερα που το δοκιμάζω μέσα και έξω από την πίστα, έχω καταλήξει στο συμπεράσμα πως η ομάδα της Automobili Pininfarina έχει αναπτύξει ένα μοναδικό hyper GT όχημα το οποίο είναι διασκεδαστικό αλλά και απίστευτα γρήγορο», δήλωσε ο 44χρονος Γερμανός πιλότος.

Σύμφωνα με την εταιρία η τιμή του Pininfarina Battista θα ξεκινά από τα 1.980.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 150 οχήματα.