Το Subaru Impreza 2.5 RS του Ken Block βγαίνει στο «σφυρί» (photos-video)


Το σχεδόν 20ετίας μοντέλο «φοράει» ακόμη τον αριθμό του αδικοχαμένου θρύλου των ράλλυ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 10/12/2023

Δεν έχει συχνά κανείς την ευκαιρία να προσθέσει στη συλλογή του ένα κομμάτι της ιστορίας των ράλλυ. Το Subaru Impreza 2.5 RS που οδήγησε ο Ken Block με τον Alex Gelsomino στο bucket του συνοδηγού στα X Games του 2006 είναι η τέλεια προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη που αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κι είναι διαθέσιμο μέσω του Bring a Trailer.

Σύμφωνα με την αγγελία, το μοντέλο είχε αποσταλεί στους ειδικούς της Vermont SportsCar το 2006, πριν ο Block το μετατρέψει σε όχημα που συμμορφωνόταν με τους κανονισμούς της κατηγορίας Open. Οι αναβαθμίσεις του κινητήρα turbo flat-4 2,0 L περιλαμβάνουν βελτιωμένο σύστημα ψύξης, έναν περιοριστή turbo 34mm της Prodrive, έναν εγκέφαλο MoTec και αντλία καυσίμου μεγαλύτερης ροής.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με αμορτισέρ Ohlins και μια ανάρτηση της Cusco, ενώ έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικά στο πάτωμα, προστατεύοντας τα μηχανικά. Τα αναβαθμισμένα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης στο μπροστινό και το πίσω μέρος είναι επίσης της Cusco, ενώ η κεντρική μονάδα ελέγχεται από τον οδηγό, μέσα από την καμπίνα.

Όσο για το εσωτερικό, έχουν εγκαατασταθεί αγωνιστικά καθίσματα Recaro και ζώνες έξι σημείων της Sabelt, των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, όπως αναφέρει ο τρέχων ιδιοκτήτης. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει ένας υπολογιστής Coralba Giant.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Subaru Impreza 2.5 RS που κάποτε ανήκε στον Ken Block έχει κάποια προβλήματα. Το 2005, πριν περάσει στα χέρια του Αμερικανού, υπέστη εκτεταμένες ζημιές που προήλθαν από νερό, ενώ έχει εμπλακεί και σε αρκετά ατυχήματα μέσα στην πίστα, έχοντας όμως επιδιορθωθεί στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή, ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ραγισμένος και το αμάξωμα έχει αρκετές γρατζουνιές.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου κι η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 45.000 δολάρια, ήτοι 41.770 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η οικογένεια McRae πουλά τρία εμβληματικά αυτοκίνητα του Colin - Ο λόγος πίσω από την απόφαση

Το εξαψήφιο ποσό που «έπιασε» το Subaru Impreza 22B του Colin McRae

Το Subaru Impreza 22B STi ζει και βασιλεύει – Πού είναι ο παράδεισος των λάτρεων του μοντέλου (photos-video)