Το SUV που σχεδιάζει η Dacia για να «κοντράρει» το SEAT Arona


Ο σχεδιασμός της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει μια σειρά από νέα μοντέλα, ένα εκ των οποίων θα είναι η «μεταμόρφωση» του Logan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: DACIA ROMANIA
  • 25/10/2022

Ο προγραμματισμός της Dacia για τα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνει το λανσάρισμα μιας σειράς από μοντέλα, ανάμεσα στα οποία είναι η επόμενη γενιά του Duster και, ασφαλώς, το πολυαναμενόμενο Bigster. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του L’ argus, ετοιμάζει και ένα εντελώς νέο μοντέλο, με στόχο να πρωταγωνιστήσει.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Dacia, David Durand, διαβεβαίωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού  πριν από λίγες μέρες ότι δεν αποκλείεται η κυκλοφορία νέων μοντέλων εκτός από το Bigster. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό πρόκειται να συμβεί το 2026, με το λανσάρισμα ενός νέου αυτοκινήτου που θα σχετίζεται άμεσα με το Dacia Logan.

Αυτή τη στιγμή το Logan διατίθεται σε περιορισμένες αγορές και δεν έχει την επιτυχία που η εταιρεία θα ήθελε. Γι’ αυτό και εξετάζεται η μετατροπή του από sedan σε SUV. Έχοντας ως αναφορά το Citroen C4, η Dacia θα επιλέξει τη μετεξέλιξη του Logan, για να δώσει ζωή σε ένα νέο SUV που θα τοποθετείται κάπου ανάμεσα στο Sandero Stepway και το Duster. Οι πληροφορίες το θέλουν να «στοχεύει» ανάλογα μοντέλα όπως το SEAT Arona.

Θα αναπτυχθεί στην πλατφόρμα CMF-B και θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία (MHEV) καθώς και σε έκδοση διπλού καυσίμου, με προσαρμογή στο υγραέριο (LPG). Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση PHEV, όπως και αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή.

Σε αυτή την περίπτωση, θα συνδέεται σε τεχνικό επίπεδο με το μελλοντικό ηλεκτρικό Dacia Sandero που σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το 2030.

Με δεδομένη την γενικότερη δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τις τιμές των αυτοκινήτων να ανεβαίνουν, η Dacia εκμεταλλεύεται πλήρως τη σχέση τιμής/απόδοσης για να προσελκύσει νέους πελάτες. Πρόσφατα ανακαίνισε την γκάμα της, με τη νέα οπτική ταυτότητα και δείχνει αποφασισμένη να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά του αυτοκινήτου.

Πηγή: L' argus