Το... τερμάτισε ο Πρόεδρος: Δείτε τον Akio Toyoda να κάνει ντρίφτ! (Video)


Ο κ. Akio Toyoda δεν είναι ικανός μόνο στα ηνία της Toyota αλλά δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει θέαμα και πίσω από το τιμόνι του GR Yaris.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/12/2021

Είναι μια κατάσταση και εικόνες που αναμένεις από έναν οδηγό αγώνων και όχι από ένα στέλεχος επιχειρήσεων. Σίγουρα, δεν είναι κάτι που αναμένεις από τον επικεφαλής μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας και προφανώς από τον γόνο μιας οικογένειας στην οποία ανήκει αυτή. 

Αυτά ανατρέπονται όταν πρόκειται για τον κ. Akio Toyoda, τον Πρόεδρο της Toyota Motor Corporation. Ο κ. Toyoda είναι λάτρης της σπορ οδήγησης και λαμβάνει μέρος σε αγώνες αυτοκινήτου, όποτε του επιτρέπουν οι λοιπές επαγγελματικές δραστηριότητές του. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στον αγώνα αντοχής 24 Ώρες του Nürburgring και είχε ως δάσκαλο τον Tommi Mäkinen, αναφορικά με την οδήγηση ενός αγωνιστικού οχήματος.

Πρόσφατα, ο κ. Toyoda οδήγησε ένα GR Yaris προετοιμασμένο για ράλι και προσέφερε θέαμα, καθώς έδειξε ότι έχει απόλυτο κοντρόλ κατά τη διάρκεια ντρίφτ. Η εκδήλωση έγινε για να προωθηθεί η συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τού 2022. Μάλιστα, ο κ. Toyoda έκανε στην επίδειξη ταυτόχρονα με το Yaris WRC της Gazoo Racing και όπως μπορούμε να δούμε διακρίνεται για την ακρίβεια στον χειρισμό και την ικανότητά του στον έλεγχο του οχήματος, ακόμα και με το ένα χέρι!