Το Toyota GR Yaris κάνει δοκιμές στο Nurburgring (Video)


Ετοιμάζεται η Toyota να δημιουργήσει μια ακόμα πιο συναρπαστική έκδοση του αγαπημένου μας GR Yaris;

  • 4/6/2021

Το GR Yaris, το νέο μικρό hot hatch της Toyota ήρθε και αναστάτωσε τον κόσμο των μικρών γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για αναβαθμίσεις ή προσθήκες που μπορεί να έχει η Toyota στα σκαριά για το μέλλον.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας ενθουσίασε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο βλέπουμε ένα πρωτότυπο GR Yaris με μερικές πολύ εμφανείς αεροδυναμικές βελτιώσεις να κάνει γύρους δοκιμών στο Nürburgring.

Το εικονιζόμενο δοκιμαστικό πρωτότυπο μοιράζεται μεγάλο μέρος της εμφάνισης του με το «γνωστό» GR Yaris, αλλά υπάρχουν μερικές αεροδυναμικές προσθήκες που μπορούμε να δούμε, όπως οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα πιο φουσκωμένα φτερά εμπρός και η μεγαλύτερη και πιο ανυψωμένη αεροτομή πίσω. Φαίνεται επίσης να υπάρχει επιπλέον εισαγωγή αέρα στα μπροστινά φτερά για την ψύξη του τροχού και περισσότερες καμουφλαρισμένες μετατροπές πίσω.

Παρόλο που είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν υπάρχουν τροποποιήσεις στο σύστημα κίνησης αυτού του πρωτότυπου GR Yaris, σίγουρα φαίνεται να περνάει πολύ γρήγορα από τις στροφές του Ring. Αν η Toyota ήθελε να δημιουργήσει μία έκδοση πίστας του GR Yaris, το υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο σύνολο των 1,6 λίτρων με τους 261 ίππους και το σύστημα AWD μάλλον θα παρέμεναν και σε αυτή.