Το Tesla Model B είναι ένα ποδήλατο από το μέλλον


Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι το next big thing της μικροκινητικότητας γεγονός που μας το υπενθυμίζει το Tesla Model B, ένα φουτουριστικό e-bike με τη σχεδιαστική υπογραφή του Kendall Toerner.

  • 27/11/2020

Αν μπορούσαμε να κοιτάξουμε στο μέλλον τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε αυτό θα βλέπαμε τις προτάσεις της Tesla να κυριαρχούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Έχοντας στραφεί πρώτη απ’ όλους στην ηλεκτροκίνηση, η αμερικανική φίρμα έχει αποκτήσει ένα σημαντικόπροβάδισμα το οποίο και διατηρεί παρά τη συντεταγμένη αντεπίθεση των Ευρωπαίων, κατά κύριο λόγο, ανταγωνιστών της.

Θα αποτελέσει έκπληξη, λοιπόν, αν η Tesla δεν επεκτείνει περαιτέρω μέσα στα επόμενα χρόνια τις δραστηριότητές της και σε άλλες μορφές κινητικότητας, ενισχύοντας το προφίλ ενός κατασκευαστή που έχει ούτως ή άλλως συνδέσει το όνομά του με την ηλεκτροκίνηση.

Εξ αυτού ορμώμενος, ο Kendall Toerner, δημιούργησε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο επιχειρεί να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της Tesla, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας.

To Model B, όπως ονομάζεται, διαθέτει μεταξύ άλλων ενσωματωμένα στους τροχούς αποσβεστήρες κραδασμών, οι οποίοι μάλιστα ενέχουν και θέση ακτινών.

Κάθε τροχός διαθέτει τον δικό του ηλεκτροκινητήρα, ενώ στον σκελετό του ποδηλάτου έχουν τοποθετηθεί όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες ώστε να υποστηριχθούν οι έξυπνες εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας και ειδικότερα το Autopilot.

Μπορεί, λοιπόν, το Tesla Model B του Kendall Toerner να δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό, ωστόσο, το μέλλον τη βιώσιμης αστικής κινητικότητας δεν θα διαφέρει πολύ από τη φουτουριστική εικόνα του φιλόδοξου σχεδιαστή.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν οι πωλήσεις Tesla στην Ελλάδα. Τιμές και πληροφορίες

Ψυχρός Πόλεμος: Οι Ρώσοι «χτίζουν» τη δική τους Tesla