Το Tesla Model S Plaid διατίθεται και με “Track Mode”


Η Tesla, ανακοίνωσε ότι το Model S Plaid θα διατίθεται και με επιλογή «Track Mode» στο σύστημα παραμετροποίησης της ισχύος του. Η αναβάθμιση θα γίνει μέσω διαδικασίας «over the air».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/1/2022

Σύμφωνα με την Tesla, μέσω της επιλογής «Track Mode» ο οδηγός τού Model S Plaid θα είναι σε θέση να παραμετροποιεί την αμεσότητα ενεργοποίησης του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας του οχήματος ώστε να κινείται όσο το δυνατόν ταχύτερα εντός πίστας, να ρυθμίζει την ψύξη των ηλεκτροκινητήρων κατάλληλα για την περίσταση και να έχει στη διάθεσή του ψηφιακή ένδειξη επιταχυνσιόμετρου. 

Επίσης, το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας γίνεται ακόμα πιο αποδοτικό ενώ τα ρυθμιζόμενα σε ύψος αμορτισέρ της ανάρτησης παίρνουν τη χαμηλότερη θέση τους. 

Εκτός αυτού, για τη συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου θα διατίθενται σύντομα και κεραμικά δισκόφρενα, με κόστος 20.000 ευρώ στις ΗΠΑ (περίπου 17.600 ευρώ). H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία υιοθέτησε για πρώτη φορά την επιλογή «Track Mode» στο Model 3 Performance.

To Model S Plaid διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και δύο στους πίσω τροχούς, οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.020 PS. Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να δώσουν στο βάρους 2.162 kg όχημα μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία 628 km.

Παρότι το αμάξωμά του είναι αυτό ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, το Model S Plaid έχει επιδόσεις hypercar αναφορικά με τις επιδόσεις του. Όπως ανακοινώνει η Tesla, για την επιτάχυνση 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 2,1 sec, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 320 km/h.