Το Tesla Model S Plaid στο Nurburgring


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ TESLA ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ MODEL S PLAID ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ NüRBURGRING NORDSCHLEIFE, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΥΡΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/10/2019

Στην Tesla, φαίνεται ότι έχουν πάρει στα σοβαρά την προσπάθεια να καταρρίψουν το ρεκόρ γύρου για ηλεκτροκίνητο (και όχι μόνο) αυτοκίνητο παραγωγής, στη διάσημη πίστα του Nürburgring Nordschleife, όπως και να δώσουν συνέχεια στην «κόντρα» με την Porsche Taycan Turbo S. Πρόσφατα, η ομάδα της Tesla βρέθηκε και πάλι στην γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση» για να συνεχίσει τις δοκιμές με το πρωτότυπο Model S Plaid. 

Το αυτοκίνητο, εθεάθη στο Nürburgring να έχει πολλές τροποποιήσεις σε σχέση με την κανονική έκδοση του Model S. Στις φωτογραφίες φαίνεται να φέρει δύο διαφορετικές πίσω αεροτομές, μία χαμηλή και μία ψηλά τοποθετημένη. Επίσης, στο αυτοκίνητο υπάρχει μεγάλος αεροδυναμικός διαχύτης πίσω, ευρύτερα φτερά και μεγαλύτερο άνοιγμα στη μάσκα.

Εκτός από την σοβαρότητα της προσπάθειας, η ονομασία «Plaid» του πρωτότυπου Model S έχει και την κωμική πλευρά της. Προέρχεται από την κινηματογραφική ταινία «Spaceballs», μια παρωδία της αντίστοιχης θρυλικής «Ο πόλεμος των άστρων». 

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.