Το θεαματικό “πάντρεμα” μιας Porsche 911 με μία Corvette C3


Είτε το πείτε “Porvette”, είτε το πείτε “Corsche”, η συγκεκριμένη έμπνευση του designer Al Yasid δεν παύει να αποτελεί μία άκρως εντυπωσιακή πρόταση.

 

  • 30/12/2021

Η φαντασία ενός designer είναι μαθημένη να ξεπερνά να όρια. Μόνο έτσι θα μπορούσε να προκύψει το εντυπωσιακό concept car με την προσωρινή ονομασία “Zero Two” που καταφέρνει να συνδυάζει δύο ξεχωριστούς κόσμους: μίας Porsche 911 και μίας Corvette C3.

Προφανώς το εγχείρημα δεν σχετίζεται με τις κατασκευάστριες και δεν πρόκειται να του δούμε σε κάποια έκθεση. Τουλάχιστον σύντομα... Το σχέδιο ανήκει στον σχεδιαστή Al Yasid που εδρεύει στο Λονδίνο και συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο με τις εμπνεύσεις που παρουσιάζει μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram (@yasiddesign). Στην περίπτωση της συγκεκριμένη “μίξης” βλέπουμε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο του οποίου το μπροστά μέρος παραπέμπει σε Porsche 911, με ένα πολύ μεγαλύτερο σε μήκος καπό, στο κέντρο του οποίου είναι τοποθετημένη η τάπα του ρεζερβουάρ. Μεταξύ μας, καθόλου χρηστικό για αυτούς που δουλεύουν στα πρατήρια καυσίμων.

Συνεχίζοντας στο πλάι ξεπετιέται η γραμμή της Corvette C3 και οι τροχοί τύπου Fuchs, με τους πίσω θόλους να είναι φανερά που διογκωμένοι σε σχέση με τους μπροστά. Φτάνοντας στο πίσω μέρος ξεχωρίζουμε το μεγάλο τζάμι που σκεπάζει τον κινητήρα καθώς και τη led φωτιστική γραμμή που φτάνει από άκρη σε άκρη.

Κλείνοντας, ο designer, μαζί με την αποκάλυψη του σχεδίου, ζήτησε προτάσεις απ' τους ακολούθους σχετικά με την ονομασία που θα του ταίριαζε. Εκεί διαβάσαμε αρκετές εμπνευσμένες απαντήσεις όπως Pfeil (βέλος στα γερμανικά), Keil (σφήνα στα γερμανικά), 912 Futura, κ.α. Αυτές όμως που κέρδισαν το... respect μας ήταν το “Porvette” και το “Corsche”.