Το Toyota GR Yaris ντροπιάζει στην πίστα την Celica GT-Four (Video)


Ο νέος μπορεί να είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι σίγουρα αλλιώς. Το Toyota GR Yaris  βρίσκει στον δρόμο του τη θρυλική Celica GT-Four στήνοντας την απόλυτη ενδοοικογενειακή μάχη.

  • 24/12/2020

To περίφημο Toyota GR Yaris είναι ένα αυτοκίνητο που γεννήθηκε μέσα στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και από την επιμονή του Akio Toyoda, η ιαπωνική φίρμα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, στην κορυφή.

Ως γνωστόν, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Toyota που ακολούθησε αυτήν ακριβώς τη διαδρομή, ξεκινώντας από το αγωνιστικό τερέν και καταλήγοντας στη γραμμή παραγωγής.

Έτσι, λοιπόν, η σύγκριση του νέου Toyota GR Yaris με την μπαρουτοκαπνισμένη Celica GT-Four θεωρήθηκε από τους ανθρώπους του Fifth Gear επιβεβλημένη, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνου που αμφισβητούν την ικανότητα του υπεράνω κάθε υποψίας τρικύλινδρο supermini να σταθεί απέναντι στα ιερά τέρατα του παρελθόντος.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε μια αγωνιστική πίστα, με το GR Yaris να έχει τον πρώτο λόγο καθώς είναι ισχυρότερο και επιταχύνει ταχύτερα αλλά τη Celica να έχει με το μέρος της τον δίλιτρο κινητήρα και την υψηλότερη -στα χαρτιά τουλάχιστον- τελική ταχύτητα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Yaris είναι το περίφημο Circuit Pack, το οποίο του χαρίζει ακόμα πιο δυναμικό setup ανάρτησης και δύο επιπλέον διαφορικά περιορισμένης ολίσθηση, έναν σε κάθε άξονα.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και την πρόοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να τους προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση.

Το τρικύλινδρο Yaris του 1,6 λίτρου άφησε έναν… αιώνα πίσω του τη δίλιτρη Celica GT-Four, υπενθυμίζοντας σε όσους τολμήσουν να το υποτιμήσουν ότι πρόκειται να τιμωρηθούν και μάλιστα παραδειγματικά.

Δείτε το άκρως ενδιαφέρον video της μάχης ανάμεσα στα δύο τετρακίνητα Toyota και διαβάστε εδώ τις πρώτες μας εντυπώσεις πίσω από το τιμόνι του Toyota GR Yaris των 261 ίππων.