Το Toyota MR2 επιστρέφει και είναι ηλεκτροκίνητο


ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ TOYOTA MR2 ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ SPORTSCAR ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 6/12/2019

Μπορεί η Toyota να μην διαθέτει μέχρι σήμερα μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση στην γκάμα της, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει όσους επενδύουν στην επιστροφή του MR2 να χρήσουν ηλεκτροκίνητο το ιαπωνικό sportscar.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φημολογούμενη επιστροφή του MR2 στις γραμμές παραγωγής της Toyota πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2024, συμπληρώνοντας την γκάμα των οδηγοκεντρικών προτάσεων της ιαπωνικής φίρμας διπλά στο GT 86 και την επίσης νέα Supra.

H ιδιαιτερότητα του νέου MR2 θα έχει να κάνει με τον κινητήρα ο οποίος θα φροντίζει για την κίνησή του. Με το ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο θα βρίσκεται τοποθετημένο στην πλάτη του οδηγού διαθέτοντας την απαραίτητη ισχύ ώστε η ιαπωνική πρόταση να δικαιολογεί τον τίτλο του sportscar.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, πάντως, και η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, ενώ λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τόσο το GT 86 όσο και η νέα Supra έχουν προκύψει με τη συνεργασία ενός τρίτου κατασκευαστή δεν αποκλείεται και το νέο MR2 να είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής.