Το Volkswagen Taigo είναι διαθέσιμο στην Ισπανία. Πόσο κοστίζει το νέο μικρό SUV;


Το νέο Volkswagen Taigo κυκλοφορεί ήδη στην Ισπανία. Η αναμενόμενη έναρξη της διάθεσης του μικρού SUV της Volkswagen έκανε γνωστή και την τιμή της βασικής έκδοσης. Πόσο κοστίζει.

  • 26/10/2021

Η εμπορική πορεία του νέου Volkswagen Taigo έχει ήδη ξεκινήσει στην Ισπανία. Ένα μοντέλο που καλείται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστική κατηγορία των Β SUV. Στη γκάμα της γερμανικής μάρκας τοποθετείται ως η πιο σπορ και κουπέ εναλλακτική του Volkswagen  T-Cross. Στην ελληνική αγορά δεν θα έχει άλλους άμεσους αντιπάλους πέρα από το επίσης πολυαναμενόμενο Toyota Yaris Cross που μόλις έφτασε στις εκθέσεις της Toyota στη χώρα μας.

Το νέο VW Taigo κατασκευάζεται στην Ισπανία μαζί με ταVolkswagen Polo και T-Cross. Η βασική του έκδοση είναι αυτή με το επίπεδο εξοπλισμού Life και τον 1.000άρη TSI κινητήρα των 95 ίππων, που συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το Taigo φτάνει με αυτό το σύνολο την τελική ταχύτητα των 183 χλμ/ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 11,1 δευτερόλεπτα.

Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Life περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ζάντες ελαφρού κράματος 16 ιντσών, διαμήκεις μπάρες οροφής σε μαύρο χρώμα, προβολείς LED με φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, το πακέτο συστημάτων ασφαλείας με Driving Assist Travel Assist, Lane Departure Warning Assist Lane Assist και Emergency Brake Assist Front Assist, κλιματισμό Air Care Climatronic δύο ζωνών, Hill Start Assist, προσαρμοζόμενο cruise control και περιοριστή ταχύτητας, ψηφιακό πίνακα οργάνων Volkswagen Digital Cockpit.

Όσον αφορά την τιμή στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, αυτή ορίστηκε στα 20.239 ευρώ για την προαναφερόμενη έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life. Στη χώρα μας οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα του μοντέλου.