Το VW ID. 1 είναι το μίνι ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ!


Έρχεται το 2025 και θα κατασκευάζεται στην Ισπανία μαζί με τα αδέλφια του των Cupra και Skoda. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το VW ID. 1 των 20.000 ευρώ.

  • 25/5/2022

Η Volkswagen μας έδωσε μία πρώτη ιδέα για το πιο προσιτό και μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας ID με το πρωτότυπο ID. Life στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η κεντρική ιδέα του concept ήταν ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο  θα χρησιμοποιεί μια κοντύτερη έκδοση της ηλεκτρικής πλατφόρμας ΜΕΒ των μοντέλων ID. με την ονομασία ΜΕΒ Entry.

Βέβαια, στην τελευταία teaser εικόνα που κυκλοφόρησε, είναι εμφανής η αλλαγή στη σχεδιαστική προσέγγιση με τις φήμες να θέλουν την ομάδα σχεδιασμού να έχει επιστρέψει στο σχεδιαστήριο για να δώσει στην έκδοση παραγωγής του ID. Life έναν πιο έντονο οπτικό δεσμό με τα υπόλοιπα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας ID.

Οι εντολές που έχουν οι σχεδιαστές της Volkswagenείναι να δώσουν στην έκδοση παραγωγής του ID. Life μια πιο φουτουριστική εμφάνιση και να τονίσουν την ψηφιακή του υπόσταση, με στόχο να προσελκύσουν νεότερους ηλικιακά αγοραστές.

Το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια πιο κομψή, πιο μυώδης σιλουέτα, με ένα δυναμικό εμπρός μέρος και χαρακτηριστικές στιλιστικές πινελιές της σειράς ID., όπως η οριζόντια μπροστινή φωτεινή ράβδος που έχει γίνει κάτι σαν σήμα κατατεθέν στην οικογένεια ID.

Τεχνικά, όπως αναφέραμε παραπάνω, το ID. 1 θα χρησιμοποιεί μία κοντύτερη έκδοση της ηλεκτρικής πλατφόρμας ΜΕΒ των μοντέλων ID. κατά περίπου 100 mm, με την ονομασία ΜΕΒ Entry. Αναμένεται να εφοδιάζεται με τον ίδιο μπροστά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα των 231 ίππων και με μπαταρία 57 kWh, όπως το πρωτότυπο, για να προσφέρει μέγιστη αυτονομία που θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα.

Συνολικά, θεωρείται δεδομένο πως θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση, την αυτονομία και τη λειτουργικότητα σε σχέση με το Volkswagen e-Up, το οποίο ουσιαστικά θα διαδεχθεί.

Το ηλεκτρικό ID. 1 θα κατασκευάζεται από το 2025 στην Ισπανία, μαζί με τα τεχνικά δίδυμα αδέρφια του από την Cupra και τη Skoda, όπου ο Όμιλος Volkswagen έχει σχεδιάσει να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση, μαζί με την κατασκευή ενός gigafactory μπαταριών.

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Volkswagen οι πρώτες πληροφορίες το θέλουν να λανσάρεται με τιμή εκκίνησης κοντά στις 20.000 ευρώ.

Ο CEO του Volkswagen Group, Herbert Diess, τόνισε τον ρόλο που θα παίξουν τα νέα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αύξηση του όγκου πωλήσεων των εταιρειών του Ομίλου. «Ήταν λογικό να μπαίνουμε στα EV από πάνω προς τα κάτω, αλλά μέχρι το 2025 πιστεύουμε ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα αυτοκίνητο μεγέθους Polo», είπε. «Έχουμε μια νέα γενιά μπαταριών. Εκτός από τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, τώρα το κόστος μας μειώνεται με την κλίμακα. Η ζήτηση υπάρχει και τα περιθώρια υπάρχουν ώστε τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι κερδοφόρα».