Touring Superleggera Arese RH95: Τhe Italian Job!


Το εξωτικό Touring Superleggera Arese RH95 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και διαθέτει τον V8 κινητήρα των 720 ίππων της Ferrari F8 Tributo, τοποθετημένο στο κέντρο.

  • 4/6/2021

Για τον εορτασμό των 95 ετών από την ίδρυσή της, η ιταλική εταιρεία Touring Superleggera, αποκαλύπτει το Arese RH95, ένα κομψό supercar, που διαθέτει κινητήρα στο κέντρο, αμάξωμα από ανθρακονήματα και μηχανικά μέρη από τη Ferrari F8 Tributo, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την εξέλιξη της γενιάς Aero line, που ξεκίνησε το 2012 με το Disco Volante.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας, το Arese θα χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο V8 κινητήρας της Tributo των 720 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι βαμμένο εξωτερικά στο Verde Pino, ενώ το εσωτερικό του θα έχει απόχρωση caramel. Το δεύτερο θα είναι κατακόκκινο σαν την Alfa 8C Competizione με λευκά σημεία που παραπέμπουν στα αγωνιστικά Alfa GTA του 1960 και το τρίτο θα έχει συνδυασμό του πορτοκαλί με το μπλε. 

Η εταιρεία θα βασίζει το Arese σε αυτοκίνητο που είναι ευρέως γνωστό, εξωτικό, με μοτέρ στο κέντρο, έχοντας τις προδιαγραφές να υποστηρίξει τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και την αξιοπιστία. Από εκεί και πέρα όμως, θα δίνει τη δυνατότητα στο πελάτη, να διαλέξει εκείνος το αυτοκίνητο, «δότη».

Το Touring Superleggera Arese RH95, θα κατασκευαστεί σε 18 μονάδες μόλις και είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Salon Prive του Λονδίνου, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο χρόνος παράδοσης κάθε αυτοκινήτου θα είναι έξι μήνες, ενώ η τιμή θα ανακοινώνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου.