Toyota: Εκτός πλάνων το πανίσχυρο GR Yaris Cross


Όπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της Toyota δεν θα δημιουργήσουν την έκδοση GR Yaris Cross η οποία θα αποσκοπούσε να προσδώσει στο καινούργιο μοντέλο καλύτερες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/11/2020

Η αναγγελία για την κατασκευή του Toyota Yaris Cross, δηλαδή της crossover/SUV εκδοχής του καινούργιου supermini μοντέλου της Toyota, δημιούργησε προσμονή γι’ αυτό και πολλοί αναμένουν την επίσημη παρουσίασή του εντός του 2021.

Αρχικά, τα στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και μια πιο σπορτίβ εκδοχή του Yaris Cross, με τη βοήθεια των ανθρώπων της Gazoo Racing, η οποία θα ονομαζόταν GR Yaris Cross.

Όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες. Ωστόσο, ίσως υπάρξει εξοπλιστική έκδοση με τα χρώματα της GR, καθώς στον ιαπωνικό Τύπο δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες για το πώς θα μοιάζει.

Σύμφωνα με την Toyota, ο νέος τρικύλινδρος 1.6 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 268 PS και τοποθετείται στο GR Yaris είναι πολύ ισχυρός για να υπάρξει και στο GR Yaris Cross, εάν αυτό κατασκευζόταν.

Η δύναμή του είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να τη διαχειριστεί σωστά αυτή η έκδοση του μοντέλου χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες ενισχύσεις και ρυθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτησή του.

Αυτό, όμως, θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα του Yaris Cross, που είναι ένα χρηστικό και άνετο όχημα για την καθημερινή μετακίνηση.