Toyota: H ηλεκτροκίνηση απειλεί με κατάρρευση την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία


Με κατάρρευση κινδυνεύει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota εξαιτίας της βίαιης μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

  • 18/12/2020

Τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η βίαιη μετάβαση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση υπογράμμισε ο τον πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της Toyota, Akio Toyoda, προβλέποντας ακόμα και την κατάρρευση του σημερινού μοντέλου πάνω στο οποίο έχουν οικοδομηθεί ο κλάδος.

Ο Ιάπωνας στάθηκε και στις απαιτούμενες επενδύσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε επίπεδο υποδομών ώστε να γίνει εφικτός ο πλήρης εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και η Ιαπωνία θα χρειαζόταν ένα ποσό που αγγίζει ακόμα και τα 400 εκατομμύρια δολάρια ώστε να προσαρμόσει τις υποδομές της στα νέα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Toyota και εγγονός του ιδρυτή της φίρμας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολιτικά κέντρα λήψης των αποφάσεων, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό των εκλυόμενων ρύπων.

Επίσης, ο Akio Toyoda προέβλεψε ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διατηρηθούν για αρκετά ακόμα χρόνια στη ζωή, αποτελώντας στο μέλλον την αφετηρία για τα περισσότερα υβριδικά σύνολα που θα φτάσουν έως και τη γραμμή παραγωγής.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, πάντως, η ιαπωνική φίρμα αναπτύσσει τεχνολογίες που πρόκειται να εφαρμοστούν και μάλιστα άμεσα στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις της, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για μπαταρίες στέρεου τύπου, οι οποίες είναι από μόνες τους αρκετές για της χαρίσουν ένα σαφές πλεονέκτημα απέναντι στις προτάσεις του ανταγωνισμού.  

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο είναι αυτό το SUV της Toyota;