Toyota Supra: Έρχεται νέα έκδοση με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο


Οι masters της Gazoo Racing ετοιμάζονται να προσθέσουν τρίτο πεντάλ στο εμβληματικό μοντέλο. Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2023 θα δούμε μία νέα, πιο δυναμική έκδοση με 510 PS.

  • 14/1/2022

Όταν το 2019 η Toyota είχε προχωρήσει στην αναβίωση της εμβληματικής Supra πολλοί ήταν οι fans του μοντέλου που απογοητεύτηκαν απ' την απουσία χειροκίνητου κιβώτιου, αφού θεωρούσαν ότι θα ταίριαζε περισσότερο και θα έδινε μια πιo fun-to-drive προοπτική. Αντ’ αυτού τα μοντέλα παρουσιάστηκαν με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ZF.

Τελικά η στιγμή της δικαίωσης για όλους αυτούς φαίνεται πως πλησιάζει αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού «Car Sensor» δύο νέες εκδόσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2022 και θα φέρουν χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Αν και η δίλιτρη Supra δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες για να δεχθεί τη συγκεκριμένη παρέμβαση, απ' τη στιγμή που το «αδελφάκι» BMW Z4 στη βασική της έκδοση «φοράει» ήδη χειροκίνητο κιβώτιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σετάρισμα θα αφορά και την Supra των 3 λίτρων με τον εξακύλινδρο κινητήρα.

Επιπρόσθετα αναφέρεται πως η Toyota την επόμενη χρονιά θα παρουσιάσει μία ακόμα πιο δυνατή έκδοση της Supra, με τον S58 κινητήρα που χρησιμοποιείται από τις BMW Μ3 και M4 και αποδίδει 510 PS και 650 Nm ροπής. Η ιαπωνική εταιρεία όταν κλήθηκε από τα ξένα μέσα να σχολιάσει τις αναφορές τήρησε σιγή ιχθύος και πλέον μένει όλα αυτά να αποδειχτούν στην πράξη τους επόμενους μήνες.