Toyota Yaris GR-4: Μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής


Η «καυτή» έκδοση του νέου Toyota Yaris επανέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή μια νέα εικόνα που επιχειρεί να αποτυπώσει τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες του δημοφιλούς supermini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: bestcarweb.jp
  • 2/12/2019

H σχέση του Toyota Yaris με το ελληνικό κοινό είναι γνωστή κι αν μη τι άλλο δοκιμασμένη στο πέρασμα του χρόνου. Με δεδομένη, λοιπόν, την εμπορική επιτυχία που πρόκειται να γνωρίσει η νέα γενιά του ιαπωνικού supermini στη χώρα μας, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην «καυτή» έκδοση που η Toyota μάς επιφυλάσσει θέλοντας να συνδέσει τις επιτυχίες που γνωρίζει στα αγωνιστικά τερέν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με τις πολιτικές εκδόσεις του Yaris.

Το Toyota Yaris GR-4, το οποίο επρόκειτο να αποκαλυφθεί στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν στην Αυστραλία, θα εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,5  λίτρου, η απόδοση του οποίου ωστόσο αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 200 ίππων.

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ισχύος, η ιαπωνική φίρμα θα επιστρατεύσει όλα τα ηλεκτρονικά και μηχανικά μέσα, ενσωματώνοντας στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σύστημα τετρακίνησης.

Τη δέουσα φροντίδα, πάντως, πρόκειται να δεχθούν και οι επιφάνειες του αμαξώματος, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αλλά και τη διαφοροποίηση του GR-4 από τις πολιτικές εκδόσεις της γκάμας του νέου Yaris.

Μένει να αποδειχθεί αν η Toyota θα περιμένει μέχρι την άνοιξη και την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ή αν θα επιλέξει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (βλέπε Μόντε Κάρλο) για την επίσημη πρώτη του καυτού Yaris GR-4.