Volkswagen ID.4 Concept: To ηλεκτρικό crossover του Λαού


H Volkswagen, παρουσίασε στην Κίνα ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο crossover μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το ID.3, το οποίο αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής τον επόμενο χρόνο. Προς το παρόν, του έχει δοθεί άτυπα η ονομασία ID.4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/11/2019

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μάλλον είναι αυτό που υπήρχε και στην εφετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (όπου η Volkswagen παρουσίασε επίσημα το ID.3). Βεβαίως, ήταν τοποθετημένο σε ένα διαφανές αλλά σκοτεινό στο εσωτερικό του κουτί, όπου δεν μπορούσες να διακρίνεις λεπτομέρειες από το αμάξωμα, παρά μόνο ένα αμυδρό περίγραμμα αυτού.

Το καινούργιο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο παραπέμπει στο αντίστοιχο I.D. Crozz που παρουσίασε η Volkswagen το 2017 στη Σαγκάη. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ονομασία του και έχει επικρατήσει άτυπα να ονομάζεται ως ID.4. Από την Volkswagen δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν σε τεχνικά στοιχεία ή τις επιδόσεις του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής τον επόμενο χρόνο και θα κατασκευάζεται και στην ασιατική χώρα, για την εκεί αγορά αυτοκινήτου.