Volvo: Ο Jim Rowan θα αντικαταστήσει τον Hakan Samuelsson


Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο κ. Jim Rowan θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Corporation AB από τον προσεχή Μάρτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/1/2022

Από τις 21 Μαρτίου 2022, η Volvo θα έχει επικεφαλής τον 56χρονο κ. Jim Rowan (αρχική φωτογραφία), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Håkan Samuelsson στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο τελευταίος αποσύρεται επειδή τελειώνει το δεκαετές συμβόλαιό του, αλλά θα παραμείνει Πρόεδρος της Polestar.

Ο κ. Rowan προέρχεται από την Ember Technologies, όπου είναι Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ στο παρελθόν κατείχε την αντίστοιχη θέση στο Όμιλο Dyson. Θα αναλάβει τον ρόλο να επιτύχει τον εμπορικό και επιχειρηματικό στόχο που τέθηκε πέρυσι από τη Volvo Cars.

Θυμίζουμε ότι, όπως αποφασίστηκε, οι μισές ετήσιες πωλήσεις των καινούργιων μοντέλων της πρέπει να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ως το τέλος του 2025 και να μετατραπεί σε κατασκευαστή αποκλειστικά τέτοιων αυτοκινήτων ως το 2030.

Ο κ. Rowan σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η μεγάλη και δυνατή ιστορία που έχει η Volvo στους τομείς της καινοτομίας, της ασφάλειας και της ποιότητας κατασκευής, σε συνδυασμό με το ταλέντο της να εφευρίσκει να εφαρμόζει τεχνολογίες που προστατεύουν το περιβάλλον, την καθιστούν πρωτοπόρο στον δρόμο που ανοίγεται εμπρός μας».