Volvo: Σταματά η παραγωγή diesel αυτοκινήτων στις αρχές του 2024


Η Volvo επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, λέγοντας «αντίο» στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα από τις αρχές του νέου έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2023

Η Volvo ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2024 θα τερματίσει την παραγωγή όσων πετρελαιοκίνητων μοντέλων έχουν απομείνει στην γκάμα της, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της, που θα έρθει μέχρι το 2030.

«Σε μερικούς μήνες από τώρα, θα κατασκευαστεί το τελευταίο αυτοκίνητο diesel της Volvo, κάνοντας τη Volvo μία από τις πρώτες εταιρείες που κάνει αυτό το βήμα», είπε η σουηδική εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Αυτή η κίνηση φαίνεται αρκετά λογική, με δεδομένο ότι η Volvo ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, όπου υπάγονται πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες των οποίων ο στόλος είναι ήδη 100% ηλεκτρικός.

Εκτός αυτού, σε αυτήν την απόφαση έπαιξε σημαντικό ρόλο και η πτώση της δημοφιλίας των diesel αυτοκινήτων, αφού το 2022 το ποσοστό τους επί του συνόλου των πωλήσεων της φίρμας ήταν μόλις 8,9%. Αντιθέτως, το αντίστοιχο ποσοστό των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων της Volvo ανήλθε στο 33% για τον Αύγουστο.