Χάος στη Μόσχα: Χάκερς έστειλαν εκατοντάδες ταξί στο κέντρο της πόλης (video)


Το χάος προκάλεσαν χάκερς στην πόλη της Μόσχας, παραβιάζοντας το σύστημα ασφαλείας της εταιρείας «Yandex Taxi» και υποβάλλοντας εκατοντάδες ψεύτικες κλήσεις στο ίδιο σημείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / VIDEO: ClickHeart TV
  • 6/9/2022

Την περασμένη εβδομάδα, χάκερς έφεραν το χάος όταν, «έστειλαν» εκατοντάδες ταξί στο ίδιο σημείο μέσω της ρωσικής εφαρμογής «Yandex Taxi», αφού υπέβαλλαν έναν υπερμεγέθη αριθμό ψεύτικων κλήσεων.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο κέντρο της Μόσχας, συγκεκριμένα στην περιοχή Kutuzovsky Prospekt, με τους οδηγούς ταξί να καταφτάνουν την ίδια στιγμή για να παραλάβουν τους «πελάτες» τους. Μεγάλες ουρές από οχήματα σχηματίστηκαν, με τους οδηγούς να περιμένουν στο μποτιλιάρισμα από 40 λεπτά έως και 2 ώρες.

Πολλοί ήταν αυτοί που δημοσίευσαν το μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στα social media, καταγράφοντας σε video το ασυνήθιστο φαινόμενο. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μία από τις πιο κεντρικές αρτηρίες της πόλης που διαθέτει 8 λωρίδες κυκλοφορίας σε κάποια σημεία της.

Κάτι παρόμοιο συνέβη τον περασμένο μήνα και στην Αμερική όταν δεκάδες αυτόνομα ταξί «κατέλαβαν» τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, παραλύοντας όλη την πόλη

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το κίνημα Anonymous ανέλαβε την ευθύνη για την «επίθεση», έχοντας ήδη προειδοποιήσει τη Ρωσία για έναν επικείμενο και άτυπο κυβερνοπόλεμο. Το κίνημα «χακτιβιστών», όπως ονομάζονται, έχει ήδη επιτεθεί, μέσω του κυβερνοχώρου, στη ρωσική τηλεόραση, και άλλες υπηρεσίες και ιδρύματα του Κρεμλίνου, όπως για παράδειγμα την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Η Yandex Taxi επιβεβαίωσε ότι «τα συστήματα ασφαλείας της παραβιάστηκαν, δεν ήταν απλά ένα λάθος της εφαρμογής.» Παράλληλα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα λάβει μέτρα άμεσα, αλλάζοντας τελείως το σύστημα με το οποίο γίνονται οι κλήσεις των ταξί, προκειμένου «να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον», δηλώνοντας ότι σκοπεύει να αποζημιώσει τους οδηγούς που επηρεάστηκαν από την επίθεση αυτή.

Δείτε το video που δημοσίευσε ένας από τους οδηγούς: