Ζουμ στο σχεδιαστικό μέλλον του Opel Astra


Η Opel εξελίσσει το καινούργιο Astra το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2021. Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε μια καλλιτεχνική απεικόνιση για την αισθητική και τη σχεδίαση που θα μπορούσε να έχει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: KLEBER SILVA.
  • 28/9/2020

Η Opel, έπειτα από την ένταξή της στον Όμιλο PSA, εμφανίζεται δυναμικά στο εμπορικό προσκήνιο με τη δημιουργία νέων μοντέλων της, τα οποία έπρεπε να είχαν υπάρξει νωρίτερα αλλά δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο. Έτσι, έπειτα από την παρουσίαση των καινούργιων Corsa και Mokka, σειρά έχει το Astra. H νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Opel θα βασίζεται σε μηχανικά μέρη του γαλλικού Ομίλου αλλά θα έχει έντονο χαρακτήρα σχεδιαστικά.

Στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις που δημιούργησε ο κ. Kleber Silva, γνωστός για τη δουλειά που κάνει σε αυτόν τομέα, βλέπουμε ότι το καινούργιο Astra θα έχει την αισθητική που υιοθετήθηκε στα Corsa και Mokka. Επισημαίνουμε ότι στις φωτογραφίες βλέπουμε τη μορφοποίηση της αντίληψης του κ. Silva, βάσει πληροφοριών που υπάρχουν, και όχι για την επίσημη σχεδιαστική γραμμή της Opel.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον βρετανικό Τύπο, το αμάξωμα του νέου μοντέλου θα είναι σχετικά κεκλιμένο στο πίσω μέρος, παραπέμποντας σε coupé. Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται θα προέρχονται από τον Όμιλο PSA, ενώ θα υπάρξει και η έκδοση OPC, δηλαδή η κορυφαία σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του. Εκτός αυτών, πιθανόν να δημιουργηθεί και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Astra.