Αμερικανός διαπίστωσε ότι το «μη επισκευάσιμο» Tesla του… κυκλοφορεί στην Ουκρανία!


Το Tesla Model X ενεπλάκη σε ατύχημα στα τέλη του 2022 και ενώ χαρακτηρίστηκε ως ολική καταστροφή, κυκλοφορεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 13/8/2023

Ένας Αμερικανός, ονόματι Jay Yarow, διαπίστωσε έκπληκτος ότι το Tesla Model X που κάποτε είχε στην ιδιοκτησία του - και χαρακτηρίστηκε ως «ολική καταστροφή» μετά από τρακάρισμα προς το τέλος του 2022 - κυκλοφορεί κανονικά στην Ουκρανία!

Ο executive editor του CNBC «παρέδωσε» το EV του στην ασφαλιστική του εταιρεία, μετά το ατύχημα και θεώρησε ότι ο κύκλος ζωής του ολοκληρώθηκε, καθώς κρίθηκε ασύμφορο για να επισκευαστεί μετά τις ζημιές που είχε υποστεί.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, έχοντας διατηρήσει τη σύνδεσή του στην εφαρμογή της Tesla, έλαβε μια ειδοποίηση στο κινητό του, σύμφωνα με την οποία το παλιό όχημά του βρισκόταν και πάλι στους δρόμους. Μάλιστα, μπόρεσε να εντοπίσει με ακρίβεια τη θέση του, στη Νότια Ουκρανία.

Συν τοις άλλοις, διαπίστωσε ότι ο νέος ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε το λογαριασμό του στο Spotify προκειμένου να ακούει μουσική και συγκεκριμένα τον Drake. «Εδώ είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση. Είχα ένα Tesla, το τράκαρα, χαρακτηρίστηκε ολική καταστροφή. Και τώρα είναι ... στην Ουκρανία; Και κάποιος εκεί ακούει τον Drake στον, ακόμα συνδεδεμένο, λογαριασμό μου στο Spotify», έγραψε ο Yarow σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το CNBC ασχολήθηκε με την υπόθεση και ανακάλυψε ότι το Model X τού Yarow είχε συμμετάσχει σε δημοπρασία της Copart (παγκόσμιος πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών δημοπρασίας οχημάτων), μέσω της οποίας κατέληξε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η πρακτική της επισκευής και μεταπώλησης κατεστραμμένων Tesla σε άλλες χώρες δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη και είναι μια τάση που παρατηρείται συχνά με μοντέλα υψηλής αξίας τα οποία δηλώνονται «ολική καταστροφή» στις ΗΠΑ.