Έκλεψαν το Model X του τενίστα Νικ Κύργιου και το βρήκε με την εφαρμογή της Tesla


Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας είδε το προσωπικό του Tesla Model X να... κάνει φτερά, ωστόσο το εντόπισε μέσα από το app της εταιρείας και το πήρε ξανά στην κατοχή του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: @k1ngkyrg1os - Instagram
  • 4/5/2023

Θύμα κλοπής έπεσε ο τενίστας Νικ Κύργιος, όταν ληστές έκλεψαν το πράσινο Tesla Model X του, κρατώντας τη μητέρα του υπό την απειλή όπλου. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα Canberra Times και Australian Broadcasting Corporation, ένα άτομο ονόματι 'Chris' απείλησε τη μητέρα του 28χρονου, απαιτώντας να του παραδώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Ο ληστής αφού πήρε τα κλειδιά μπήκε στο αυτοκίνητο κι έφυγε, όχι όμως πριν ζητήσει... οδηγίες χρήσης από τη μητέρα του Κύργιου.

«Η γυναίκα συνοδεύτηκε έξω από το σπίτι, προς το Tesla, υπό την απειλή όπλου και παρατήρησε τον κατηγορούμενο να εισέρχεται στο όχημα από τη μεριά του οδηγού,» αναφέρει η έρευνα της αστυνομίας, σύμφωνα με τον Guardian. «Εκείνη την ώρα ένιωσε ότι είχε την ευκαιρία να τρέξει μέσα στο σπίτι φωνάζοντας βοήθεια, όταν το όπλο δεν ήταν στραμμένο προς το μέρος της.»

Τότε, ο Κύργιος κι ο manager του, Daniel Horsfall, κάλεσαν την αστυνομία, την ίδια ώρα που ο τενίστας χρησιμοποίησε την εφαρμογή της Tesla για να εντοπίσει το όχημα, αλλά και για να περιορίσει την ταχύτητά του στα 80 km/h. Αυτό βοήθησε την αστυνομία να βρει το αυτοκίνητο μέσα σε 16 λεπτά, όμως ο κλέφτης δεν τα παράτησε τόσο εύκολα.

Οι αστυνομικοί πλησίασαν πεζοί το σταματημένο Tesla, όμως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα περιπολικά αφού ο δράστης επιτάχυνε ξανά προκειμένου να ξεφύγει. Λίγο αργότερα, η εφαρμογή της Tesla έδειξε το όχημα να σταματά σε έναν δρόμο στην περιοχή Ainslie, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τον ληστή.

Σύμφωνα με την αναφορά, εκείνος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν taser. Μετά από μία σύντομη επίσκεψη στο νοσοκομείο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ο 'Chris' ήταν καλά στην υγεία του μετά το ηλεκτροσόκ, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ληστεία, οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια και αντίσταση στις αρχές.