Audi: Τα νέα μοντέλα που έρχονται - Σκέψεις για οικονομικό EV


Η Audi ετοιμάζεται να ανανεώσει ριζικά την γκάμα της, παρουσιάζοντας περισσότερα από 20 νέα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 20/3/2024

Η Audi παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος που πέρασε, γνωστοποιώντας παράλληλα τους στόχους που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια. Ακολουθώντας και εκείνη το ρεύμα του εξηλεκτρισμού της γκάμας, δεσμεύεται να επενδύσει σημαντικά σε νέες καινοτομίες και τεχνολογίες στον τομέα των EV, προσαρμόζοντας ταυτόχρονα την προσφορά μοντέλων στις ανάγκες του αγοραστικού της κοινού.

Με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία, η γερμανική φίρμα αναμένεται να επαναπροσδιορίσει και να φρεσκάρει τους καταλόγους της μέσα στα επόμενα χρόνια, με το 2027 να είναι η χρονιά-ορόσημο. Έως τότε, η εταιρεία θα έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε segment, όπως ανέφερε ο CEO της Audi AG, Gernot Dollner.

20 νέα μοντέλα το 2024 και το 2025

Σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας PPE, η οποία θα φιλοξενήσει όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα των Γερμανών. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση του Q6 e-tron, το οποίο είναι το πρώτο EV που βασίζεται σε αυτή. Σύμφωνα με την Audi, θα ακολουθήσει εντός του έτους - και πιο συγκεκριμένα πριν το καλοκαίρι - το A6 e-tron, που επίσης θα βασίζεται στην PPE.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει την παρουσίαση δύο θερμικών μοντέλων, τα πρώτα που θα αξιοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα PPC (Premium Platform Combustion). Αυτά θα είναι τα A5 και Q5, τα οποία αποτελούν μέρος των περισσότερων από 20 οχημάτων, που αναμένεται να αποκαλύψει η Audi το 2024 και το 2025.

Εκτός αυτού, φαίνεται ότι και ένα φθηνότερο EV, που θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron, βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο οι Γερμανοί δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό.

«Έρχονται συναισθηματικές εκδόσεις»

Ο Dollner τόνισε ότι παρόλο που «το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό», η γερμανική εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες της μία ευρεία γκάμα επιλογών, ενσωματώνοντας σε αυτήν τόσο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, όσο κι «αποδοτικά θερμικά και υβριδικά μοντέλα».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστροφή του R8 ως EV, έκανε λόγο για «πολλά νέα πράγματα που έρχονται», χωρίς όμως να επιβεβαιώνει την άφιξη του διαδόχου του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου, αλλά ούτε και να τη διαψεύδει. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα έρθουν «συναισθηματικές εκδόσεις» των μοντέλων της εταιρείας, όπως για παράδειγμα η έκδοση RS, η οποία θα προστεθεί σύντομα στην γκάμα του ολοκαίνουργιου Q6 e-tron.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίο καμουφλάζ: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο Audi RS 5 Avant (photos)

Audi Q3: Νέες εκδόσεις με πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό (τιμές)

Ανατροπή: Το Audi A8 παραμένει θερμικό - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση