Ανατροπή: Το Audi A8 παραμένει θερμικό - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση


Την ώρα που η απόφαση ήταν δεδομένη για ολοκλήρωση της παραγωγής του εντός του 2024, το θερμικό Audi A8 συνεχίζει τουλάχιστον για άλλα 3 χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 1/3/2024

Η Audi είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που οδεύει, σταδιακά, προς την ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε, δεδομένη είναι η απόφασή της για αναδιάταξη της γκάμας της, δίνοντας στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης τους μονούς αριθμούς και στα αμιγώς ηλεκτρικά τους ζυγούς. Ωστόσο, το θερμικό A8 κερδίζει, όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια ζωής.

Με βάση όσα γνωρίζαμε, η παραγωγή της τρέχουσας, 4ης γενιάς, της πολυτελούς λιμουζίνας της γερμανικής φίρμας θα ολοκληρώνονταν φέτος, χρονιά στην οποία συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου (1994). Έχοντας παρουσιαστεί το 2017 και δεχθεί facelift στα τέλη του 2021, ο κύκλος ζωής της έφτανε σε ένα «φυσιολογικό» τέλος, για να δώσει τη θέση της στο ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό A8.

Μάλιστα, ξέραμε ήδη σε μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση που θα έχει η EV εκδοχή, μέσω του Grandsphere concept που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2021. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Auto Motor und Sport. Ένας εκπρόσωπος της φίρμας τόνισε στο γερμανικό περιοδικό ότι δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για ολοκλήρωση της παραγωγής του θερμικού A8.

Οι λόγοι για τη συγκεκριμένη απόφαση είναι δύο. Ο πρώτος αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται στον προγραμματισμό για την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού διαδόχου του - ίσως και λόγω της περιορισμένης διείσδυσης των EV στους καταναλωτές - και ο δεύτερος στη μεγάλη ζήτηση που εξακολουθεί να υπάρχει για το θερμικό A8 στην αγορά της Κίνας.

Αν και ο εκπρόσωπος της Audi απέφυγε να αποκαλύψει τα πλάνα της φίρμας, οι Γερμανοί αναφέρουν ότι έχει ήδη τεθεί υπό εξέταση το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο facelift για την sedan ναυαρχίδα. Σε αυτή την περίπτωση, το θερμικό A8 θα μπορούσε να παραμείνει σε παραγωγή τουλάχιστον για άλλα 3 χρόνια.

Πηγή: Auto Motor und Sport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Audi υπόσχεται ότι το ηλεκτρικό TT θα είναι ξεχωριστό - Οι πρώτες πληροφορίες

Mε δαγκάνες φρένων Porsche το νέο Audi RS e-tron GT (photos)

Στην Ελλάδα το νέο Audi Q7 - Δείτε την τιμή του