Νέο VW Golf: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες παρουσίασης και έναρξης παραγγελιών


Το Golf συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής το 2024 και η Volkswagen έκανε γνωστή την ημερομηνία ανανέωσης της τελευταίας γενιάς με ΜΕΚ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Volkswagen AG
  • 29/12/2023

Το Volkswagen Golf παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1974, ως ο διάδοχος του Beetle και γρήγορα γνώρισε τεράστια επιτυχία. Μετά από 8 γενιές και πωλήσεις άνω των 37 εκατ. μονάδων, η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του το 2024, ανανεώνοντάς το, με θερμικούς κινητήρες, στις αρχές του νέου έτους.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η facelift έκδοση της 8ης γενιάς θα παρουσιαστεί στα τέλη του Ιανουαρίου 2024. Μάλιστα, θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό success story του στην έκθεση «Retromobile» στο Παρίσι.

Αυτή θα είναι η τελευταία «φουρνιά» του Golf με θερμικούς κινητήρες. Η γερμανική φίρμα έχει ξεκαθαρίσει ότι το 2026 θα υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση GTI, ενώ η 9η γενιά του θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο αν θα διατηρήσει την υπάρχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία ή αν θα «δανείσει» το όνομά του σε κάποιο από τα επόμενα EV (concepts) που θα παρουσιαστούν ή έχουν ήδη παρουσιαστεί.

Με τη «σφραγίδα» του Giorgetto Giugiaro, το Golf πρώτης γενιάς υιοθέτησε μία καινούρια σχεδιαστική φιλοσοφία για την εποχή και μόλις το 1976 είχε φτάσει τις 1 εκατ. πωλήσεις. Οι εκδόσεις του πολλές, τόσο από πλευράς κινητήρων όσο και αμαξωμάτων (GTI, Cabrio, Variant) και πλέον ετοιμάζεται για την τελευταία ανανέωσή του.

Οι Γερμανοί έκαναν γνωστό ότι οι προπαραγγελίες του θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2024, ενώ οι «τιμητικές» εκδηλώσεις για τα 50ά γενέθλιά του θα ξεκινήσουν στα τέλη του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024, όλες οι γενιές του θα εκτεθούν στο «Salon Retromobile» που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα, από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει ένα Golf πρώτης γενιάς αλλά και το μοναδικό EA 276 concept car - που αποτέλεσε τον προπομπό του και εξελίχθηκε στο Volfsburg από το 1969 - στο «Bremen Classic Motorshow».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδόθηκε στους νέους κατόχους το πιο ακριβό VW Golf στην ιστορία – Έγινε sold out σε μόλις 8 λεπτά!

Golf R 333 Limited Edition: Η «καυτή» έκδοση με τους 333 PS! (photos)

Το VW Golf R αφήνει την άσφαλτο και βγαίνει off-road (photos)