H Honda παρουσιάζει τα νέα EV της - Η πρώτη εικόνα δείχνει «ανατρεπτική» σχεδίαση


Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν στην έκθεση CES 2024 τα ολοκαίνουρια ηλεκτρικά οχήματά τους - Εντυπωσιάζει η πρώτη teaser φωτογραφία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HONDA EUROPEAN NEWSROOM
  • 7/12/2023

Η Honda έχει κάνει γνωστό ότι μέχρι το 2030 θα παρουσιάσει παγκοσμίως 30 ηλεκτρικά οχήματα, στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου του πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας της έως το 2040 και των μηδενικών εκπομπών άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητές της έως το 2050.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι στην έκθεση CES 2024 (Consumer Electronic Show), που θα διεξαχθεί στο Las Vegas από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2024, θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια σειρά των ηλεκτρικών οχημάτων της για τις παγκόσμιες αγορές. Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στο περίπτερο που θα έχει στην έκθεση, όσο και στο ειδικό section που έχει δημιουργήσει στο site της.

Αν και δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τα EV, η teaser φωτογραφία που δημοσίευσε - και μπορείτε να τη δείτε στην αρχή του άρθρου - δίνει μια πρώτη αίσθηση για το τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Πρόκειται για μια φωτό του εμπρός μέρος ενός οχήματος, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα από τα concept cars που θα παρουσιαστούν.΄

Αν μη τι άλλο, η σχεδίασή του είναι ανατρεπτική, καθώς η απόσταση από το έδαφος είναι πολύ μικρή, ενώ και οι γραμμές είναι έντονες και με πολύ μεγάλη κλίση, στοιχεία που διαφοροποιούνται πλήρως από το τρέχον design των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Επιπλέον, στη φωτογραφία φαίνεται και ένας τροχός, ο οποίος διαθέτει στοχευμένη σχεδίαση που μειώνει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις και παραπέμπει σε αυτή των νέων Peugeot E-3008 και Renault Scenic E-Tech.

Η Honda επισημαίνει ότι εκτός από τα οχήματα, θα παρουσιάσει και νέες τεχνολογίες αλλά και προϊόντα μικροκινητικότητας που σηματοδοτούν τη διαδικασία μετασχηματισμού της προς την ηλεκτροκίνηση. Συνεχίζοντας να «υπηρετεί» το slogan της «The Power of Dreams - How we move you», στοχεύει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να «ξεπερνούν διάφορους περιορισμούς όπως ο χρόνος και ο τόπος» αλλά και «να αυξήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Honda e:Ny1 - Στην Ελλάδα το πρώτο ηλεκτρικό SUV των Ιαπώνων (τιμές - εκδόσεις)

Το μυστηριώδες Honda Specialty Sports Concept ετοιμάζεται για αποκάλυψη στην Ιαπωνία (photos)

Honda CR-V e:HEV & PHEV: Αναβάθμιση σε όλα για το premium ιαπωνικό SUV