Citroen 2CV ΕV: Πόσο κοντά είναι η ηλεκτρική αναβίωση του θρυλικού μοντέλου;


Ο σχεδιαστής Jean-Louis Bui δημιούργησε ένα ηλεκτρικό concept car, βασισμένο στο θρυλικό Citroen 2CV, που συνδυάζει το σύγχρονο design και τη ρετρό διάθεση του εμβληματικού αυτοκινήτου.

  • 12/7/2022

Μία ηλεκτρική έκδοση του Citroen 2CVθα ήταν σίγουρα κάτι που, εν μέσω της -όλο και περισσότερο- αυξημένης ζήτησης και δημοφιλίας των ηλεκτρικών οχημάτων, θα εξίταρε τους λάτρεις τόσο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και του ίδιου του μοντέλου.

Το Citroen 2CV κυκλοφόρησε το 1945 και πολύ συχνά έχει παρομοιαστεί με «ομπρέλα πάνω σε ρόδες». Η Citroen κατάφερε να ξεπεράσει τα 3.8 εκατομμύρια σε πωλήσεις, από το 1948 που έγινε διαθέσιμο, μέχρι και το 1990 όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο του. 

Ο σχεδιαστής concept μοντέλων, Jean Luis Bui, εμπνεύστηκε την ηλεκτρική έκδοση του Citroen 2CV, διατηρώντας τη ρετρό διάθεση του μοντέλου, με τα φώτα πορείας, το τμήμα πάνω από τους τροχούς και την οροφή που μοιάζει με ακορντεόν και επιτρέπει στο θρυλικό μοντέλο να γίνεται κάμπριο.

Τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου δίνουν μία πνοή σύγχρονου σχεδιασμού, με το πλαϊνό και πίσω μέρος να συμβάλλουν σε αυτό, όπως και η τοποθέτηση ενός μεγάλου λογότυπου της εταιρείας στο μπροστινό μέρος.

Ο Bui έχει επιλέξει δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς: αστραφτερό μαύρο με κόκκινο, και τιρκουάζ με μαύρο. Ο πρώτος συνδυασμός είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο κλασσικός εκ των δύο, καθώς θυμίζει την αρχική του μορφή και τους χρωματισμούς που χρησιμοποιούνταν στις ένδοξες μέρες του.

Σχολιάζοντας το σχέδιό του, ο Jean Luis Bui τόνισε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι που ενσαρκώνει «το έμβλημα της Γαλλίας, μαζί με τον Πύργο του Άιφελ, τη γαλλική μπαγκέτα ή το κρουασάν».