To θρυλικό Citroen 2CV μεταμορφώνεται σε... EV (photos)


Ανεξάρτητος σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τη εμβληματική σιλουέτα του Citroen 2CV και παρουσιάζει την ηλεκτρική αναβίωση που θα ανοίξει την όρεξη των fans.

  • 24/5/2022

Όσο η Citroen συνεχίζει να μην μπαίνει στον... χορό της αναβίωσης κλασικών μοντέλων, όπως έχει κάνει για παράδειγμα η Fiat με το 500 ή η Honda με το e, τόσο η έμπνευση των designers θα οργιάζει παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις. Μία από αυτές είναι και η δημιουργία του Dejan Hristov από τη Βόρεια Μακεδονία που πήρε το θρυλικό Citroen 2CV και προσπάθησε να το μεταφέρει στο «σήμερα».

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής φρόντισε να κρατήσει αναλλοίωτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του αρχικού μοντέλου, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1948 και ολοκληρώθηκε το 1990. Έτσι στην πρότασή του διατηρείται η στρογγυλεμένη γραμμή με τα φτερά να προεξέχουν και το καπό να κουβαλάει τη χαρακτηριστική καμπύλη, ενώ την ίδια στιγμή η οροφή είναι ανοιγόμενη.   

Από εκεί και πέρα νέα στοιχεία έρχονται να «κουμπώσουν» πάνω στην κλασική εικόνα με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις κάμερες που έχουν αναλάβει τον ρόλο των πλαϊνών καθρεπτών, τα led φωτιστικά σώματα μπροστά και την -αντίστοιχης τεχνολογίας- γραμμή που διατρέχει το πίσω μέρος.

Συγκριτικά με το αρχικό 2CV η νέα εκδοχή του είναι μακρύτερη κατά 381 mm και έχει φτάσει το συνολικό μήκος των 4.241 mm με το οποίο τοποθετείται στην κατηγορία των B-SUV μιας και είναι αρκετά κοντά σε προτάσεις όπως το Peugeot 2008.

Αξίζει να αναφερθεί πως το γαλλικό «αυτοκίνητο του λαού» έχει γίνει αρκετές φορές ο καμβάς για να εμπνευστούν διάφοροι fans από το σχήμα και τη βαριά ιστορία, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις. Όπως για παράδειγμα μια… ξύλινη εκδοχή αλλά και ένα αγωνιστικό με δύο flat-four κινητήρες.

Πηγή: Dejan Hristov