Δείτε ποιο δημοφιλές C-SUV θα έχει αυτές τις ζάντες στη νέα του γενιά


Η παρουσίαση της τρίτης γενιάς είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο ενώ ο κατασκευαστής έχει μια «έκπληξη» σε όσους συναντήσουν το πρωτότυπο στον δρόμο και καταφέρουν να το φωτογραφήσουν.

  • 16/7/2023

Η Peugeot βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης τρίτης γενιάς του 3008 που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η μεγάλη είδηση είναι φυσικά ότι το δημοφιλές SUV θα μπει για πρώτη φορά στην πρίζα και στις προσφερόμενες εκδόσεις θα υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική (Ε-3008).

Εδώ και αρκετό καιρό τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα έχουν βγει στους  δρόμους για τις απαραίτητες δοκιμές ενώ το σχεδιαστικό στοιχείο που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι φυσικά το «κόψιμο» της οροφής στο πίσω μέρος που δίνει έναν αέρα SUV Coupe (η εταιρεία το χαρακτηρίζει ηλεκτρικό fastback).

Η Peugeot πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε ένα νέο πακέτο teaser φωτογραφιών (καλύπτεται και αυτό από καμουφλάζ) καλώντας το κοινό να το φωτογραφήσει εάν το πετύχουν στους δρόμους έως τις 15 Αυγούστου.

Όσοι το πράξουν, θα πρέπει στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία στους λογαριασμούς της Peugeot στα social media με το hashtag #CAMOCATCH. Στη συνέχεια θα προκύψουν οι τυχεροί που θα κληθούν από την γαλλική εταιρεία να οδηγήσουν το μοντέλο στις αρχές του 2024, πριν καλά-καλά φτάσει στις αντιπροσωπείες!

Μέσα από τις teaser φωτογραφίες γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη η σχεδιαστική γραμμή του μοντέλου η οποία είναι εντυπωσιακή και αναμένεται να βάλει δύσκολα στους ανταγωνιστές της C-SUV κατηγορίας.

Ένα από τα στοιχεία που τραβάει αρχικά το μάτι είναι οι μεγάλοι τροχοί με την αεροδυναμική σχεδίαση που βλέπουμε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη σειρά και θυμίζουν αρκετά τους αντίστοιχους που είχαμε δει στο Peugeot 408. Προφανώς ο ρόλος τους είναι να μειώνουν τον συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης, ενισχύοντας την αυτονομία.

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η ηλεκτρική εκδοχή του 3008 θα έχει τρία επίπεδα ισχύος και δύο μπαταρίες, ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh και 90 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να μπορεί να φτάσει έως και 700 km. Επιπλέον, θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση.

Τέλος γνωρίζουμε ότι στο εσωτερικό θα δούμε για πρώτη φορά τη νέα γενιά του i-COCKPIT στην οποία ξεχωρίζει η ενιαία, πανοραμική, κυρτή οθόνη των 21 ιντσών που «αιωρείται» πάνω στο ταμπλό. Αυτή συνδυάζεται με ένα νέας σχεδίασης τιμόνι αλλά και τους διακόπτες αφής i-Toggles.