Επίσημο: Πότε θα δούμε τα πρώτα Ford Explorer στους δρόμους


Ο γενικός διευθυντής του Ford Model e Europe, Martin Sander, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και τις παραδόσεις του Explorer.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FORD, ΤWITTER/MARTIN SANDER
  • 19/1/2024

Η Ford παρουσίασε το Explorer τον Μάρτιο του 2023 και με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν τότε, οι πρώτες παραδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού crossover αναμένονταν στις αρχές του 2024.

Ωστόσο, προς τα τέλη του καλοκαιριού έγινε γνωστό ότι η έναρξη μαζικής παραγωγής του θα καθυστερήσει, καθώς, όπως προέκυψε, η Ford αποφάσισε να κατασκευάσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, με μπαταρία η οποία πληροί το μελλοντικά πρότυπα για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ασφάλεια και την αντοχή της.

Πλέον, γνωρίζουμε επίσημα όχι μόνο πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου μοντέλου, αλλά και συνολικά το χρονοδιάγραμμα που έχει η φίρμα για αυτό. «Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία από τον Μάρτιο. Η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και αναμένουμε τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες τον Αύγουστο», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ford Model e Europe, Martin Sander, με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Kölner Stadt-Anzeiger».

Και πρόσθεσε για την καθυστέρηση που προέκυψε στην έναρξη παραγωγής στο εργοστάσιο της Κολωνίας: «Η απόφαση που ελήφθη προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση, είναι δεδομένο. Όλοι οι εργαζόμενοι ήταν προετοιμασμένοι, αλλά και ενθουσιασμένοι, για την κατασκευή του. Πλέον, η αυτοπεποίθηση και η χαρά έχουν επανέλθει».

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, η Ford κατασκεύασε μοντέλα προ-παραγωγής του Explorer για τις ανάγκες εμπορικών εκθέσεων αλλά και για την παρουσία του σε εκθέσεις αντιπροσώπων, όπως επεσήμανε ο Sander, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι που θα ασχοληθούν με τη μαζική παραγωγή του θα λάβουν επιπλέον εκπαίδευση, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος της αντιγράφων που θα παράγονται όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι αν η Ford είχε λάβει νωρίτερα την απόφαση για καθυστέρηση στην έναρξη παραγωγής του Explorer, το Fiesta θα μπορούσε να συνεχίσει να παράγεται για λίγο καιρό ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλές supermini του Μπλε Οβάλ ολοκλήρωσε την παραγωγή του στις αρχές Ιουλίου του 2023, προκειμένου το εργοστάσιο της Κολωνίας να «προετοιμαστεί» για την παραγωγή του νέου EV.

Πηγή: Kölner Stadt-Anzeiger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Ford Explorer αλλάζει τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ford Explorer: Συνδεσιμότητα νέας γενιάς και εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Συνέντευξη Lexie Alford: Συναντήσαμε την εξερευνήτρια που κάνει τον γύρο του κόσμου με το ηλεκτρικό Ford Explorer