Έρευνα: Τι γνώμη έχουν οι οδηγοί στην Αμερική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Ανέτοιμη ως προς τη μετάβαση σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εμφανίζεται μεγάλη μερίδα των Αμερικανών. Δείτε από ποιον πολιτικό χώρο προέρχονται οι «αρνητές» της ηλεκτροκίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/3/2023

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Πιο συγκεκριμένα, τη έρευνα διεξήγε το Reuters, σχετικά με την θέληση των Αμερικανών να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Στη δημοσκόπηση του πρακτορείου, μόλις το 34% απάντησε θετικά, δηλαδή σχεδόν ένας στους τρεις.

Το 31% απάντησε πως δεν θα το απέκλειε ως ενδεχόμενο, άρα κινήθηκε προς θετική αλλά όχι καταφατική απάντηση.

Παράλληλα στην έρευνα καταγράφονται και οι πολιτικές πεποιθήσεις των ερωτηθέντων. Το 50% των πολιτών που συμπορεύονται με το Δημοκρατικό κόμμα θα αγόραζαν EV, ενώ μόλις το 26% των Ρεπουμπλικάνων και το 27% των Ανεξάρτητων θα έπρατταν κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά το ποσό που θα ήταν διατεθειμένοι να δαπανήσουν για την αγορά ενός EV αλλά και την αυτονομία θα ήθελαν αυτό να έχει, το 56% δεν θα πλήρωνε πάνω από 49.999 δολάρια, ενώ το 37% θα ήθελαν να φτάνει το λιγότερο τα 482 km η αυτονομία της μπαταρίας του.

Το 35% θα επιθυμούσε η αυτονομία να φτάνει ή να ξεπερνά τα800 km, κάτι που αυτή τη στιγμή στην αμερικανική αγορά μπορεί να προσφέρει μόνο το Lucid Air Dream Edition R.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων στις αγορές νέων αυτοκινήτων, αυτό άγγιξε το 5,6% το 2022, παραμένοντας αρκετά χαμηλά.

Πρώτη σε προτίμηση παραμένει η Tesla, με ποσοστό 64% ή αλλιώς 484.351 πωλήσεις εντός ΗΠΑ, με τη Ford να ακολουθεί με 7,5%, τη Chevrolet με 4,8%, την Kia με 3,8% και τη Hyundai με 3,5%.