Έτσι θα μοιάζει η facelift έκδοση του Tesla Model Y (photos-video)


Η Tesla ετοιμάζεται να αποκαλύψει το νέο Tesla Model Y, το οποίο θα λάβει ανάλογες στυλιστικές αλλαγές με το προσφάτως ανανεωμένο Model 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: @LaMianDesign - X
  • 12/9/2023

Η Tesla τράβηξε το κάλυμμα από το ριζικά ανανεωμένο Model 3 μόλις πριν μερικές μέρες, με το facelift του δημοφιλούς μοντέλου να εντυπωσιάζει. Τα χαρακτηριστικά κι οι αλλαγές του νέου Model 3 προδίδουν κατά πολύ το όραμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και για τα επόμενα μοντέλα της, με το Model Y να είναι το πρώτο που θα επηρεαστεί.

Είναι γνωστό ότι το facelift του Model Y, το οποίο έχει ήδη λάβει την κωδική ονομασία 'Project Juniper', βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό και όλα δείχνουν ότι η αποκάλυψή του δεν θα αργήσει να έρθει, με τις αναφορές να την τοποθετούν χρονικά τον Οκτώβριο του 2024. 

Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο πριν την πρεμιέρα του, ο σχεδιαστής @LaMianDesign στο X (πρώην Twitter), εμπνεύστηκε από το νέο Model 3 και φαντάστηκε πώς θα είναι το Model Y όταν καταφτάσει στις εκθέσεις της Tesla.

Τα δύο οχήματα είναι ήδη αρκετά κοντά, όσον αφορά στον σχεδιασμό και την αισθητική τους, κι έτσι είναι πολύ πιθανό ότι τα σχέδια του LaMianDesign πλησιάζουν πολύ στην πραγματικότητα. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα έχουν λάβει μια πιο στενή και οριζόντια εμφάνιση από αυτά του τρέχοντος μοντέλου, ενώ στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα φώτα με εκείνα του Model 3.

Όσο για το εσωτερικό, οι μοχλοί πίσω από το τιμόνι αναμένεται να εξαφανιστούν, όπως και στο νέο Model 3, ενώ ο επιλογέας των σχέσεων θα περάσει κι εκείνος σε ψηφιακό επίπεδο. Αυτή η διάταξη θα ευνοήσει το Auto Shift, με το οποίο το όχημα επιλέγει μόνο του την σχέση στο κιβώτιο, χρησιμοποιώντας τις εικόνες του δρόμου που λαμβάνει από τις κάμερες του αυτοκινήτου.

Εκτός αυτού, ο επιβάτες της δεύτερης σειράς θα λάβουν επίσης τη δική τους οθόνη αφής, με την Tesla να τους δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του συστήματος infotainment.

Παρόλο που δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές ή βελτιώσεις όσον αφορά στην γκάμα των κινητηρίων συνόλων, η αυτονομία του 'Project Juniper' Model Y πρόκειται να είναι αυξημένη, χάρη στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής του οχήματος. Σύμφωνα με το Reuters, η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024 ενώ είναι αρκετά πιθανό η παρουσίαση της νέας πρότασης να συμπέσει χρονικά με την έκθεση του Παρισιού.