Ferrari: Επένδυση για ηλεκτροκίνηση σε Maranello και Modena


Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ferrari έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στα εργοστάσιά της ως το 2025 για να εκσυγχρονίσει τις γραμμές παραγωγής της και να στραφεί και προς την ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2022

Τα στελέχη της Ferrari υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης («Memorandum of Understanding») με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, με την Initalia, τον εθνικός οργανισμός προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης Επιχειρήσεων, που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, και με τις τοπικές αρχές της Emilia-Romagna, δηλαδή της περιφέρειας που βρίσκεται η έδρα της.

Σε αυτό προβλέπεται ότι η εταιρεία του Enzo Ferrari θα επενδύσει το ποσό των 500.000.000 ευρώ ως το 2025 στη συγκεκριμένη περιοχή και αναμένεται να δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη Ferrari, η επένδυση θα αφορά στην τεχνολογική αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεών της στο Maranello και τη Modena και στη δημιουργία καινούργιων στις οποίες θα κατασκευάζονται τα εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα της.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι η θρυλική εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη το ποσό των 106.000.000 ευρώ σε δημόσιους πόρους για τη στήριξη της συνολικής επένδυσης. Ο κ. Benedetto Vigna, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε στην περιοχή (που βρίσκεται η έδρα μας) και δεσμευόμαστε να την ενισχύσουμε μέσω έργων που αποφέρουν απτά οφέλη από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη, καθώς και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της».