Fisker Pear: Ένα EV... «αχλάδι» με 4.000 προπαραγγελίες! (photos)


Η Fisker γνωστοποίησε ότι το νέο της SUV έχει κάνει... θραύση πριν ακόμα βγει στην παραγωγή, αλλά κρατά μυστικά τα στοιχεία του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARANDDRIVER.COM
  • 12/8/2022

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό ότι πριν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά το Fisker Ocean, το SUV της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία θα προχωρήσει και στη δημιουργία ενός δεύτερου, μικρότερου SUV, ονόματι Pear.

Όχι, το νέο crossover SUV της Fisker δεν έχει εμπνευστεί την ονομασία του από το ομώνυμο φρούτο (σ.σ. αχλάδι), καθώς πρόκειται στην πραγματικότητα για το ακρωνύμιο Personal Electric Automotive Revolution (Προσωπική Ηλεκτρική Αυτοκινητιστική Επανάσταση).

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας, Henrik Fisker, με ανάρτησή του στο twitter, επανέφερε στο προσκήνιο το νέο εγχείρημα. «Πολλαπλές καινοτομίες που δεν έχουμε ξαναδεί σε αυτοκίνητο παραγωγής! Το Fisker Pear θα κοστίζει κάτω από τα $30.000 και θα ξεκινήσει την παραγωγή του στις ΗΠΑ το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά, ποστάροντας και μία νέα φωτογραφία. Σε αυτή, το Pear φαίνεται να κυριαρχείται από μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια, η οποία ξεκινά από το παρμπρίζ και καταλήγει, μέσω της οροφής, στο πίσω μέρος!

Ο Fisker ισχυρίστηκε ότι ήδη υπάρχουν 4.000 παραγγελίες για το αυτοκίνητο, που δε θα μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ως hatchback ούτε ως crossover, αλλά θα αποτελεί... μια κατηγορία από μόνο του! Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει επινοηθεί ειδικός τρόπος ανοίγματος του πορτ-μπαγκάζ, προκειμένου να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα σε πολύ στενούς χώρους. 

Η Fisker δεν έχει αποκαλύψει ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το Pear, αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα όμως είναι ότι το μοντέλο θα βρίσκεται στους καταλόγους αγοράς του 2024.

Το Pear θα έχει επιρροές από το Ocean, που έχει ήδη κάνει πολύ καλή εντύπωση από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, πριν καν φτάσει στα χέρια των αγοραστών του. Παρά το μικρό -για SUV- μέγεθός του και το κόστος του που αναμένεται να ξεκινά σχεδόν από 27.000 ευρώ, το Pear θα έρθει με ιδιαίτερα στυλάτο χαρακτήρα, και ποικίλες εκδόσεις, όπως ακριβώς και το Ocean (Sport, Extreme, Ultra και One).

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι η κατασκευή και παραγωγή του νέου της, πλήρως ηλεκτρικού, SUV θα γίνεται στο Ohio, ενώ θα την αναλάβει η εταιρεία ηλεκτρονικών Foxconn, η οποία ήταν κάποτε παράρτημα της General Motors

Οι έξυπνες και καινοτόμες τεχνολογίες και ο πολυτελής σχεδιασμός αναμένονται να είναι βασικά γνωρίσματα του νέου Fisker Pear, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά αλλά και τον εσωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου, θα αποκαλυφθούν σύντομα.