Η BMW ανακοίνωσε την πρώτη αλεξίσφαιρη ηλεκτρική λιμουζίνα


Η BMW i7 γίνεται το πρώτο premium ηλεκτρικό sedan ευρωπαϊκής κατασκευής που αποκτά αλεξίσφαιρη έκδοση, για να μεταφέρει με ασφάλεια και χωρίς να εκπέμπει CO2 πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

  • 6/7/2022

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη ότι η BMW ετοιμάζεται να προσθέσει στη γκάμα της i7 μια αλεξίσφαιρη εκδοχή η οποία θα αποτελέσει και τη βασική επιλογή των σημαντικών προσώπων ανά τον κόσμο (πολιτικοί, επιχειρηματίες, κλπ.) για τη μετακίνησή τους.

Η επιβεβαίωση ήρθε πριν από λίγες ώρες από τους Βαυαρούς οι οποίοι επισημοποίησαν την παρουσία της BMW i7 Protection στη γκάμα της ναυαρχίδας τους, με την παραγωγή του αλεξίσφαιρου μοντέλου να ξεκινά από το 2023.

Θυμίζουμε πως στο τέλος Ιουνίου στη σύνοδο των ηγετών των G7 στον Πύργο Έλμαου στη Βαυαρία, είχαν χρησιμοποιηθεί αρκετές BMW i7 xDrive60 για να μεταφέρουν τους VIPs και είναι πιθανό το θέμα τις αλεξίσφαιρης προστασίας να έπεσε στο τραπέζι από τους υπεύθυνους ασφαλείας των πολιτικών προσώπων.

Η BMW δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με το επίπεδο προστασίας που θα προσφέρει η νέα αλεξίσφαιρη πρόταση αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε αντίστοιχα χαρακτηριστικά με της BMW X5 Protection VR6.

Επίσης ένα άλλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν θα υπάρξει αναβάθμιση στο σύστημα μπαταριών ώστε να μπορέσει να τα βγάλει με το επιπλέον βάρος που θα προκύψει από τη θωράκιση. Θυμίζουμε πως η BMW i7 έχει μπαταρία 101.7 kWh που προσφέρει μέγιστη αυτονομία 625 km.