Η Envision ετοιμάζει μπαταρίες με ελάχιστη αυτονομία 1.000 km!


Ο συγκεκριμένος αριθμός θα έρθει μέσα από τον διπλασιασμό των κυψελών. Πώς θα αντισταθμιστεί η αύξηση του συνολικού βάρους;

  • 25/2/2022

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Envision είναι έτοιμη για να ξεκινήσει μαζική παραγωγή συστημάτων που θα προσφέρουν ελάχιστη αυτονομία σε αυτοκίνητα έως και 1.000 km.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2024 και όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος αριθμός θα έρθει μέσα από τον διπλασιασμό των κυψελών. Αναμενόμενα αυτή η ενέργεια θα επηρεάσει το συνολικό βάρος του συστήματος το οποίο θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί αυτό να φαντάζει αρνητικό (και είναι) ωστόσο την ίδια στιγμή αυτά τα επίπεδα αυτονομίας σε συνδυασμό με τον μειωμένο χρόνο φόρτισης που ανακοίνωσαν οι Κινέζοι (έως και 30% ταχύτερα), έρχονται για ξεδιαλύνουν όλες τις αμφιβολίες που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος αγοραστής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αυτή τη στιγμή η Envision προμηθεύει συστήματα μπαταριών μεγάλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων και η Nissan, η οποία πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε το νέο Leaf.

Μάλιστα, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα μιας νέας γραμμής παραγωγής στο Τόκιο η οποία θα εγκαινιαστεί το 2024, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας αναμένεται να έχει εξαπλωθεί σε ΗΠΑ, Βρετανία, και Γαλλία.