Honda: Πρώτη «εμφάνιση» για τα 3 νέα SUV που θα κυκλοφορήσουν το 2024 (photos)


Πρόκειται για τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, δύο εκ των οποίων ουσιαστικά είναι προπαραγωγής και ένα concept car.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/4/2023

Η Honda παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης δύο πρωτότυπα μοντέλα, το e:NP2 Prototype και το e:NS2 Prototype και ένα concept car, το e:N SUV Prologue.

Τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα εντάσσονται στο πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας για λανσάρισμα 10 EV στην Κίνα έως το 2027. Τα e:NP2 και e:NS2 Prototypes αποτελούν «πρόγευση» του δεύτερου σετ μοντέλων e:N Series, τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται στις αρχές του 2024.

Ουσιαστικά, ελάχιστες διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στις τελικές εκδόσεις που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής και θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μοντέλα προπαραγωγής. Μάλιστα, κοιτώντας τα στο πλάι, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και θυμίζουν το HR-V, αλλά με πιο έντονες γραμμές coupe SUV.

Αντίθετα, το e:N SUV Prologue είναι ένα «τυπικό» concept car, με την κλασική έννοια του όρου. Αποτελεί τον «πρόλογο», όπως λέει και το όνομά του, του τρίτου σετ μοντέλων e:N Series που θα βασίζονται σε αυτό και σχεδιάζεται να αρχίσουν να πωλούνται πριν από το τέλος του 2024.

Αν και όλα τα EV που παρουσιάστηκαν προορίζονται αποκλειστικά για την Κίνα, δεν αποκλείεται να δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η Honda στο μέλλον για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα διαθέσει στην παγκόσμια αγορά.

Άλλωστε, στόχος της είναι μέχρι το 2035 να πουλά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Κίνα και, όπως όλοι γνωρίζουμε, η ημερομηνία αυτή συμπίπτει με το τέλος της πώλησης νέων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συν τοις άλλοις, ο παγκόσμιος στόχος της ιαπωνικής φίρμας είναι να «αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων των EV και FCEV (κυψέλες καυσίμου) στο 100% παγκοσμίως μέχρι το 2040».

Η δεύτερη «γενιά» των μοντέλων e:N Series στοχεύει να βελτιώσει το μότο «Δυναμική, Ευφυΐα και Ομορφιά» των υπαρχόντων ηλεκτρικών SUV e:NS1 και e:NP1, τα οποία ήδη πωλούνται στην Κίνα. Έτσι, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές δυνατότητες, τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν μοναδική οδηγική απόλαυση, προηγμένα χαρακτηριστικά όπως το Honda CONNECT 4.0 και σχεδίαση που συνδυάζει τη χρησιμότητα των SUV με την κομψότητα των sedan.

Σύμφωνα με την Honda, το e:NP2 Prototype διαθέτει σχεδιασμό που εκφράζει μια απρόσκοπτη, εκλεπτυσμένη και έξυπνη αίσθηση του μέλλοντος και το e:NS2 Prototype σχεδίαση που αντανακλά μια συναισθηματική αίσθηση του μέλλοντος που ενθουσιάζει τους ανθρώπους όταν βλέπουν το όχημα.

Από την άλλη πλευρά, το concept e:N SUV Prologue δείχνει να «αντανακλά» το γνωστό μας CR-V και αποτελεί το επόμενο βήμα. Είναι το πρώτο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα «e:N Architecture W» που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για μοντέλα EV της σειράς e:N. Θα προσφέρει επιδόσεις που συμβάλλουν «στη χαρά της οδήγησης» και θα είναι εξοπλισμένο με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Όσο για τη σχεδίασή του, θα έχει «άγριες» γραμμές, μοναδικές για SUV.