H Kat DeLorean διαφωνεί με το νέο DeLorean Alpha5


Η κυρία Kat DeLorean Seymour, η κόρη του αείμνηστου κ. John DeLorean, με ανάρτησή της στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τον εκνευρισμό της για το αμιγώς ηλεκτρικό Alpha5.

  • 9/7/2022

Η ανακοίνωση από την DeLorean Motor Company για την επαναφορά του κλασικού μοντέλο της εταιρείας προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια από την πλειονότητα του αυτοκινητικού Τύπου. 

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Alpha5 θεωρείται ως ο συνεχιστής, αν όχι ο αντικαταστάτης, του θρυλικού DMC-12. To νέο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Αυγούστου, όπως έχει ανακοινωθεί, διατηρεί το στυλ αμαξώματος του πρότυπου για να υπάρχει μια οπτική συνάφεια, τουλάχιστον.

Ωστόσο, το δημιούργημα της εταιρείας δεν είναι αρεστό από την κυρία Kat DeLorean Seymour, την κόρη του ιδρυτή της εταιρείας. Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στράφηκε εναντίον τόσο της τωρινής διοίκησης της DeLorean Motor Company όσο και του οχήματος καθαυτού.

Συγκεκριμένα η κυρία DeLorean Seymour έγραψε: «Η DeLorean Motor Company δεν είναι η εταιρεία του John DeLorean. Η DMC δεν είναι 40 ετών και δεν σχετίζεται με την οικογένεια DeLorean ή με το κληροδότημα του πατέρα μου. Παρακαλώ να σταματήσετε να ψεύδεστε και να μιλάτε για τον John, θα σας περιφρονούσε».

Μάλιστα η κυρία DeLorean Seymour ανήρτησε και τη φωτογραφία ενός νέου πρωτότυπου το οποίο σχεδίασαν οι κύριοι Angel Guerra και Allan Portiho σε συνεργασία με την ίδια αλλά και με φίλους του αρχικού DMC-12. H κόρη του κ. John DeLorean υποστηρίζει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός αντικαταστάτης (φωτογραφία κάτω).

Θυμίζουμε ότι η DeLorean Motor Company επανεμφανίστηκε το 1995 όταν ο κ. Stephen Wynne, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, απέκτησε τόσο το στοκ των μηχανικών μερών που είχαν παραχθεί στη δεκαετία του 1980 και παρέμεναν στις αποθήκες της όσο και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της εταιρείας και του λογότυπού της.